Quantcast

Seimas linkęs susieti savivaldos įmonių paramos dydį su uždirbtu pelnu

Seimas penktadienį neuždraudė savivaldybių kontroliuojamoms įmonėms bei jų antrinėms bendrovėms teikti paramą bei labdarą. Tokio draudimo siekė parlamentinis Audito komitetas.

Parlamentarai pritarė kai kurių „valstiečių“ siūlymui leisti tokioms įmonėms paramą ir labdarą teikti ir toliau, tačiau pagal kitas taisykles.

Parlamentarai Povilas Urbšys ir „valstiečiai“ Zenonas Streikus bei Guoda Burokienė pasiūlė diferencijuoti paramai skiriamą tokių savivaldos įmonių grynojo pelno dalį – kuo daugiau pelno uždirbtų įmonė, tuo mažesnę jo procentinę dalį galėtų skirti paramai, o vienam gavėjui per metus būtų galima skirti ne daugiau kaip 200 tūkst. eurų. 

Valstybės ir savivaldybės įmonės, uždirbusios iki 0,5 mln. eurų pelno, paramai galėtų numatyti iki 10 proc. pelno (iki 50 tūkst. eurų) per metus, uždirbusios nuo 0,5 mln. iki 2 mln. eurų pelno – iki 5 proc. (iki 100 tūkst. eurų), o virš 2 mln. eurų – iki 3 proc., bet ne daugiau kaip 0,5 mln. eurų.

Tokiai tvarkai priešinosi Audito komitetas, tačiau Seimas 45 balsais už, 17 – prieš ir 20 parlamentarų susilaikius pritarė naujai paramos ir labdaros skirstymo tvarkai.

Po tokio Seimo sprendimo pataisų priėmime buvo padaryta pertrauka iki kito posėdžio.  

Diskusijos dėl savivaldybių įmonių paramai skiriamų lėšų parlamente vyksta nuo 2016 metų, o paskutinį kartą Labdaros ir paramos įstatymo pataisos Seimo posėdyje buvo svarstomos pernai gruodį. Nuo to laiko pataisų priėmimas atidėliotas.  

Seimo Audito komitetas, rinkęs duomenis apie valstybės ir savivaldybių įmonių teiktą paramą, nustatė, kad 2017 metais tam skirta 1,747 mln. eurų. 12 iš 45 valstybės valdomų įmonių paramai ir labdarai 2017 metais skyrė 954,1 tūkst. eurų, o 59 savivaldybių įmonės – 793,2 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Tai dabar mokes premijas? Nebeatimines pinigu zalgiriui?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių