Quantcast

Seimas apsvarstęs pritarė kitų metų „Sodros“ biudžetui, PSDF – grąžintas tobulinti

Seimas ketvirtadienį apsvarstęs pritarė kitų metų „Sodros“ biudžetui, o Privalomojo sveikatos draudimo (PSDF) biudžetas grąžintas tobulinti Vyriausybei.

Už tai, kad būtų pritarta „Sodros“ biudžetui, po svarstymo balsavo 48 Seimo nariai, prieš buvo septyni ir susilaikė 11 parlamentarų. Dar liko balsavimas dėl „Sodros“ biudžeto priėmimo.

Tuo tarpu PSDF biudžetas grąžintas Vyriausybei tobulinti, kaip siūlė pagrindinis Sveikatos reikalų komitetas. Už komiteto išvadą balsavo 63 Seimo nariai ir trys susilaikė.

Parlamentas ketvirtadienį taip pat apsvarstęs grąžino Vyriausybei valstybės biudžetą. Tai įprasta procedūra – po pirmojo svarstymo Seime dokumentas paprastai grąžinamas tobulinti, o galutinai priimamas gruodį.

2019 metų biudžeto projektas parengtas planuojant 0,4 proc. bendrojo vidaus produkto viešųjų finansų perteklių.

Premjeras Saulius Skvernelis yra pareiškęs, kad kitų metų svarbiausias pajamų ir išlaidų planas parengtas paisant finansinės drausmės ir nėra paveiktas artėjančių savivaldos, prezidento ir europarlamentarų rinkimų, vyksiančių 2019 metais.

Kitąmet valdžia ketina 20-čia eurų padidinti vaiko pinigus (tam numatyta 117 mln. eurų) bei pensijas – jų indeksavimui numatoma skirti daugiau kaip 212 mln. eurų. Kadangi nutraukiami „Sodros“ mokėjimai į antros pakopos pensijų kaupimo fondus, „Sodroje“ lieka beveik 200 mln. eurų.

Beveik 280 mln. eurų auga sveikatos srities finansavimas, pavyzdžiui, privalomojo sveikatos draudimo fonde bus lėšų 15,9 proc. daugiau negu 2018 metais.

Pradėjęs svarstyti svarbiausius šalies finansų dokumentus, Seimas plenarinių posėdžių neberengs, todėl biudžeto projektas bus nagrinėjamas parlamentiniuose komitetuose, o parlamentarai galės teikti siūlymus, kokioms sritims kitais metai didinti ar skirti papildomą finansavimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

MMD

MMD portretas
Iš 141 seimo nario balsavime dalyvavo tik 66. Kur kiti ? Ar ir valstybės biudžetą gali priimti mažiau nei pusė ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių