Quantcast

„Sanitui“ ginčas dėl citramono kainavo per 400 tūkst. litų

Kanados farmacijos milžinės „Valeant“ valdomam didžiausiam Lietuvoje generinių vaistų gamintojui Kauno „Sanitui“ taikus ginčas dėl citramono prekės ženklo kainavo daugiau kaip 400 tūkst. litų.

2012 metų audituotoje ataskaitoje „Sanitas“ nurodė, kad sumokėjo 414 tūkst. litų kompensaciją. Nuo 2012 metų balandžio, Lietuvos apeliacinam teismui patvirtinus taikos sutartį, jos sąlygos nebuvo skelbtos. „Sanitas“ pripažino, kad jis ir Lietuvos „Liuks“, Latvijos „Stirolbiofarm Baltikum bei Rusijos “Pharmstandart-Leksredstva" siekė sustabdyti bylinėjimosi procesą tarp šalių ir pasiekti visapusišką susitarimą.

„2012 metais buvo pasiektas šalių susitarimas ir buvo sumokėta 414 tūkst. litų kompensacija“, - rašoma „Sanito“ ataskaitoje.

„Sanitas“ ir trys bendrovės 2012 metų kovo 21 dieną sudarė taikos sutartį, pagal kurią šalys atsisakė visų reikalavimų, o su bylinėjimusi susijusias išlaidas sutarė atlyginti lygiomis dalimis.

2011 metų gegužę Aukščiausiasis Teismas užbaigė daugiau kaip penkerius metus tarp Lietuvos, Latvijos ir Rusijos bendrovių kilusį ginčą dėl citramono pavadinimo - teismas nutarė, kad jis nėra saugomas „Sanito“ gaminamo vaisto prekės ženkle.

„Sanito“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

„Valeant“ 2012-ųjų gruodžio 31 dieną valdė 99,4 proc. „Sanito“ akcijų.


Šiame straipsnyje: Sanitasvaistaicitramonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių