Quantcast

Rytų Europos vežėjai protestuoja Briuselyje

Europos Parlamento Transporto komitetui balsuojant dėl Europos Sąjungos (ES) Mobilumo paketo, Rytų Europos vežėjai ketvirtadienį protestuoja Briuselyje.

„Protestas vyksta, pilna Liuksemburgo aikštė prieš parlamentą, vyksta mitingas, pagrinde bulgarų vežėjai dalyvauja, ir tuo pat metu Transporto komitete vyksta balsavimas dėl Mobilumo paketo pataisų“, – BNS telefonu iš Briuselio teigė Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ sekretorius transporto politikai Tomas Garuolis.

Proteste dalyvauja apie 600 vežėjų iš Bulgarijos, Rumunijos, Vengrijos, Lenkijos ir Lietuvos. Protesto akciją organizuoja Bulgarijos vežėjų asociacija.

„Mes dabar laukiame, turi būti sprendimai, kokiu keliu eis toliau, online (tiesiogiai – BNS) režimu stebime, dar niekas nežino, kaip bus nuspręsta, bet panašu, kad situacija kol kas dėliojasi mums daugmaž palankiai, kiek galima sakyt šitoje situacijoje“, – sakė T. Garuolis.

Susirūpinimą vežėjams kelia Mobilumo paketo modelis, numatantis skirtingas komandiravimo sąlygas šalims, kurių vežėjai dirba tarptautiniu mastu ir dvišaliu pagrindu, taip pat  reikalavimas periodiškai grąžinti krovininę transporto priemonę į registracijos šalį.

„Linavos“ teigimu, vien tik šio reikalavimo įgyvendinimui vairuotojai kelyje užtruks ištisas savaites, be to, vilkikai bus priversti nuvažiuoti iki 45-75 proc. ilgesnį atstumą, sumažės pervežimų sektoriaus veiklos efektyvumas, o anglies dvideginio išmetimas į atmosferą padidės 100 tūkst. tonų.

Trečiadienį susisiekimo ministras Rokas Masiulis Mobilumo paketą aptarė su Europos komisare Violeta Bulc, susitikime taip pat dalyvavo Bulgarijos, Lenkijos ir Vengrijos transporto ministrai.

Anot R. Masiulio, dabartinis Mobilumo paketo variantas rodo, kad dalies ES valstybių nacionaliniai interesai keliami aukščiau už bendros Europos rinkos interesus, o pernelyg skubotai parengti dokumentai gali pažeisti laisvo prekių judėjimo ir sąžiningos konkurencijos principus bei turėti rimtų ekonominių pasekmių.

ES rengiamu Mobilumo paketu siekiama reglamentuoti kelių transporto vežėjų galimybes verstis profesine veikla, pateikimą į krovinių vežimo rinką, nustatyti vairuotojų komandiravimo, poilsio laiko ir kitas socialines taisykles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu butu isgirsti

idomu butu isgirsti  portretas
kokias poilsio,higienos ir t.t. salygas turi vairuotojiai dirbantys uzsienyje.

Ar neperdaug

Ar neperdaug portretas
lietuviski viaslynykai pradejo melzti ta pelninga karve.jie net ne uz speniu pradejo tampyti galvodami kad ir ten kazkas begs.Zinoma begs bet tai visai kitoks skystis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių