Quantcast

Rusų turistai aplenkia Lietuvą

  • Teksto dydis:

Lietuvos turizmo įmonės skaičiuoja ne tik drastiškai sumenkusius turistų iš Rusijos srautus, bet ir nuostolius, patirtus dėl šios šalies turizmo įmonių bankrotų, kurie, anot verslininkų ir nėra tokie, kad sutrikdytų įmonių veiklą - nuogąstaujama tik, kad per šias žiemos šventes Lietuva sulauks gerokai mažiau svečių iš Rusijos nei anksčiau, penktadienį rašo "Verslo žinios".

Atvykstamojo turizmo bendrovės "Baltic Blues" direktorius Marius Mauragas, skaičiuoja, kad, palyginti su pernai, į Lietuvą atvykstančių turistų iš Rusijos srautas krito daugiau kaip 50 proc.

"Baltic Travel Group" direktorės Eglės Jaugienės teigimu, rusų turizmo firmų "Levą", "Labirint" bankrotai Lietuvoje palietė dalį viešbučių, turizmo operatorių, tačiau padariniai nėra katastrofiški: "Pas mus rusų, atvykstančių į poilsines keliones, srautas sumenko 30 proc. Didžiausias smukimas - korporatyvinių klientų segmente. Rusijos įmonės šiemet apskritai nebevažiuoja į Lietuvą rengti savo išvykstamųjų konferencijų, komandos formavimo renginių, mat verslui šiemet rekomenduojama organizuoti savo renginius Sočyje ir Rusijoje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių