Quantcast

Rusijos „EuroChem“ derasi dėl „Achemos grupės“ įsigijimo

  • Teksto dydis:

Rusijos chemijos pramonės koncerno "EuroChem Group" derasi su vieno didžiausių Lietuvos koncernų "Achemos grupė" akcininkais dėl jo įsigijimo.

Portalas vz.lt, remdamasis šaltiniais, rašo, kad "EuroChem Group" generalinis direktorius Dmitrijus Strežnevas lankosi Vilniuje, o vienas jo tikslų - aptarti galimybę įsigyti "Achemos grupės", kuri valdo didžiausią Rusijos "Gazprom" dujų vartotoją Lietuvoje - Jonavos azoto trąšų gamyklą "Achema" bei didžiausią Klaipėdos krovos įmonę "Klasco", akcijų.

"Vyksta tik išankstiniai pokalbiai, kurių metu aptariama ir tokia galimybė", - vz.lt sakė vienas pastarosios akcininkų atstovų.

Portalo teigimu, "EuroChem Group" vadovas ketina susitikti su pagrindine "Achemos grupės" akcininke ir valdybos pirmininke Lyda Lubiene, su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

"Achemos grupės" atstovė spaudai Gintarė Mierkienė BNS teigė, kad įmonė nekomentuoja šios informacijos.

Šveicarijoje registruota "EuroChem Group" per antrines įmones valdo Lietuvos chemijos pramonės įmonę - fosforo trąšų gamintoją Kėdainių "Lifosą". 92,2 proc. "EuroChem Group" valdo Rusijos verslininkas Andrejus Melničenka ir jo šeima, grupė turi gamyklų ir įmonių 90-yje pasaulio šalių.

2001-aisiais įkurtas koncernas "Achemos grupė" valdo daugiau nei 40 Lietuvoje ir užsienyje dirbančių įmonių, tarp kurių - "Achema", "Klasco", kompleksinių trąšų prekybos ir agroverslo bendrovė "Agrochema", žiniasklaidos priemonės ir viešbučiai, vėjo jėgainių parkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių