Quantcast

Renginio bilietas – kišenėje, o dalyvauti negali: ką daryti?

  • Teksto dydis:

Žiemą žmonės dažniausiai patenka į situacijas, kai netikėtos aplinkybės sutrukdo apsilankyti iš anksto suplanuotame koncerte, sporto varžybose ar kitame renginyje. Draudikai atkreipia dėmesį, kad dažniausios priežastys šaltuoju metų laiku, kuomet bilietai į renginius lieka nepanaudoti – ligos ir traumos.

Pasak vienintelės bilietus į renginius apdraudžiančios bendrovės „Gjensidige“ Draudimo produktų skyriaus vadovės Gitanos Beinorienės, vaikų peršalimo ar infekcinės ligos yra viena populiariausių priežasčių, kurias klientai nurodo, prašydami atlyginti nepanaudotų bilietų kainą. „Iš anksto žmonės negali nuspėti, kokia bus jų pačių ar vaikų sveikata renginio dieną, ar kojos nepakiš nenumatytos aplinkybės, todėl nevengia apsisaugoti nuo finansinių nuostolių ir, praradę reginį, bent jau atgauna išleistus pinigus“, – teigė G. Beinorienė.

„Mūsų duomenys rodo, kad dažniausiai apdraudžiami bilietai į didelius koncertus, kuriuos pradedame reklamuoti gerokai iš anksto. Aktyviausiai bilietus draudžia 25–34 metų žmonės, didmiesčių gyventojai. Net 70 proc. visų draudžiančiųjų bilietus – moterys, kurių nemaža dalis, manome, yra mamos. Jos supranta, jog vaikų ligos dažniausiai pakiša koją suplanuotoms pramogoms“, – kalbėjo bendrovės „Tiketa“ komercijos direktorė Dovilė Poniškaitienė.

G. Beinorienės teigimu, prieš keletą metų atlikta apklausa parodė, kad, esant galimybei, žmonės mielai apsidraustų nuo vaikų ligų. „Ligų neišvengsime, bet bilietų draudimas suteiks bent jau finansinę kompensaciją“, – sakė „Gjensidige“ atstovė. Ji atkreipė dėmesį, kad nuostoliai yra atlyginami tuo atveju, jei apdraustasis pateikia nedarbingumo pažymėjimą, išduotą dėl nepilnamečių vaikų (iki 14 metų) priežiūros ir slaugos ne trumpesniam kaip 7 kalendorinių dienų laikotarpiui. „Tokiais atvejais atlygintume tiek susirgusio vaiko, tiek jo mamos ar tėčio bilieto kainą“, – teigė draudikė.

Ji atkreipė dėmesį, draudžiamaisiais įvykiais laikomas neatvykimas į renginį, kurį galima pateisinti dokumentais.

Jei nenuvykote į renginį, o bilietus buvote apdraudę:

1. Kreipkitės per mėnesį. Ne vėliau kaip per mėnesį praneškite draudikui ir užregistruokite įvykį. Tai galite padaryti ir internetu.

2. Turėkite dokumentus. Jei į renginį negalite atvykti dėl ligos ar kitų sveikatos problemų, pasirūpinkite medicininiais dokumentais ir nedarbingumo pažymėjimu. Jei pramogoms pakiša koją netikėtas eismo įvykis ar nelaimė namuose, tuomet turėkite policijos dokumentą apie įvykį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių