Quantcast

Raginimas neiti į prekybos centrus plinta it virusas

Apie drastiškai kylančias maisto produktų kainas Lietuvoje kritiškai pasisakius dainininkui Marijonui Mikutavičiui, visuomenės veikėjai Nijolei Oželytei, kilo didelis atgarsis. Situacija paskatino socialiniuose tinkluose paskelbti akcijos neiti į prekybos centrus ir išeiti į gatves.

"Neisiu į prekybos centrą 3 dienas!!! Gegužės 10-12 d." Į tokį raginimą socialiniuose tinkluose sureagavo beveik 150 tūkstančių internautojų.

Žmonės nepatikėjo daugelio politikų pažadais ir tvirtinimais, kad kainos nekils ir neva nekilo.

Lietuviai ironizavo, piktinosi bankų interesus ginančių bei skaičiais manipuliuojančių ekonomistų nuomonėmis.

Penktadienį devyniolika tūkstančių internautų jau tvirtai nusprendė gegužės 10-12 dienomis nepirkti produktų Lietuvos prekybos centruose.

Prie akcijos prisijungė ir daug žinomų žmonių: Jevgenijus Šuklinas, Ineta Puzaraitė-Žvagulienė, Robertas Pripsas, Solveiga Mykolaitytė, Skaistė Steikūnaitė, Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Julija Žižė, Anžela Adamovič, Žygimantas Gečas, Viktorija Jakučinskaitė, Justina Stambrauskaitė, Rasa Arlauskiene, Natalija Martinavičienė, Ieva Mackevičienė, Agnė Gilytė, Simona Starkutė ir daugelis kitų.

Beje, feisbuke plinta ir dar kita akcija -„Neikim į parduotuves tris dienas“, prie kurios prisijungė daugiau nei 20 tūkstančių internautų.

„Maisto kainos beprotiškos! Ir tikrai tomis dienomis nieko nepirksiu prekybos centruose, – piktinosi žinomas modelis S.Starkutė. – Beprotiškai mėgstu vienos rūšies sausainius. Už 350 gramų šių sausainių D.Britanijos parduotuvėse mokėdavau 1,69 svaro, o prekybos centruose jie kainuodavo 30-40 procentų pigiau. Mūsų prekybos centruose už 175 gramus šių sausainių moku 3.60 euro".

Daugelis akcijos dalyvių pasižadėjo pirkti turguje, didelė dalis žmonių vyks apsipirkti į kaimyninę Lenkiją.

"Lietuviai, tik nepadarykime, kaip šioje nuotraukoje... Jei darom, tai rimtai darom – nors kartą", – pasidaliję nuotrauką, kur trys vyrai it stručiai sukišę vienas kitam galvas už glaudžių, ragino akcijos dalyviai.

Tuo pačiu socialiniuose tinkluose pradėjo plisti akcija "Išeik į gatvę" – gegužės 14 dieną, Pilietinio pasipriešinimo dieną, raginama išeiti į gatves, gavus savivaldybės leidimą kiekviename Lietuvos mieste.

"Lietuvoje gyventi darosi neįmanoma. Politikai kiekvieną dieną mus išmaudo auksiniu lietumi – pradedant kasdieniais korupcijos skandalais, baigiant nežmoniškomis maisto ir paslaugų kainomis. Įvedant eurą mums prisiekinėjo, kad niekas nebrangs – realybė kitokia ir tik mes patys tai galim pakeisti", – raginama socialiniuose tinkluose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

benas

benas portretas
neinu tas dienas i prekybos centrus bet nemanau kad tai pades kad nutruktu ju tarpusavio susitarimai manau reiktu pasirinkti viena prekybos centra ir akcija daryti 3 savaites tai turetu daugiau naudos duoti vien paskelbimas apie tokia akcija rimtai priverstu konkretu prekybos centra susimastyti

deividas

deividas portretas
kekviena menesy nepirkt visuose centruose ir ilgint kas menesy akcijos laika ir pasiektumem nors bkazka juk yra mazos parduotuve yra turgus ta proga palaikytumem mociutes turgui manau centrai per kokius tris men susiprotetu tik vieningumo reikia

alytiske

alytiske portretas
labai noretusi kad tai nebutu tik tusti zodziai,as tai tikrai neisiu pirkti tas dienas,juk galima ir smulkiose parduotuvelese apsipirkt .
VISI KOMENTARAI 120

Galerijos

Daugiau straipsnių