Quantcast

R. Šadžius tikisi, kad Graikija suteiks daugiau aiškumo

  • Teksto dydis:

Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius tikisi, jog Graikija euro zonos finansų ministrų susitikime antradienį suteiks daugiau aiškumo apie padėtį šalyje po to, kai graikai referendume atmetė kreditorių pasiūlymus dėl reformų mainais į finansinę paramą.

„Aš tikiuosi pradžioje ir iš esmės - aiškumo. To mums labiausiai reikia - daugiau aiškumo. Po referendumo mes turime žymiai mažiau aiškumo nei buvo anksčiau tiek iš politinės, tiek iš ekonominės pusės. Aš manau, kad šiandien yra tobula proga mano naujajam kolegai Euclidui Tsakalotui (Euklidui Cakalotui) padaryti dalykus aiškesniais, nes to reikia, kad galėtume judėti toliau“, - prieš euro grupės posėdį Briuselyje antradienį žurnalistams sakė Rimantas Šadžius.

Anot jo, šiuo metu Graikijos pasitraukimas iš euro zonos yra nepriimtinas ir vietos kompromisams yra: „Politikoje visada yra galimybių kompromisui. Manome, kad euro zona turėtų plėstis, o ne trauktis.“

„Mūsų bazinis scenarijus leidžia Graikijai likti euro zonoje, bet tam Graikija turi daryti reformas ir žengti savo žingsnius“, - kalbėjo R.šadžius. 

Antradienį Briuselyje susitinka euro zonos finansų ministrai, kuriems naujasis Graikijos finansų ministras E.Tsakalotos pristatys naujus pasiūlymus dėl galimo Graikijos skolų krizės sureguliavimo. Vėliau rengiamas valstybių ir vyriausybių adovų susitikimas.

Vokietijos dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“ antradienį pranešė, jog nauji Graikijos pasiūlymai per daug nesiskiria nuo referendume atmesto pasiūlymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių