Quantcast

R. Masiulis apie kelių ploninimą: standartus nustato ne kvailiai

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerijos iniciatyva patikrinus 10 skirtingų kelių, paaiškėjo, kad devyni iš jų yra su defektais, kurie kartais yra net esminiai. Susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigia, kad nors rezultatai nuvylė, tačiau keliai bus pataisyti.

„Iki 2017 metų buvo galima legaliai ploninti kelius. Taisyklėse buvo nurodomas, koks turi būti kelio storis, bet esant įvairioms sąlygomis buvo leidžiamas tam tikras nuokrypis. Pasirodo, kad kelininkai paskaičiuodavo tą nuokrypį ir labai taikliai pataikydavo į tas normas. Jie sugebėjo labai plonai nutiesti kelią, nors sumokėjome kaip už gerą“, – teigia R. Masiulis.

Anot jo, keliai buvo pasirinkti atsitiktinai, o jų ploninimas nėra vienintelė problema.

„Taip pat taikytos ne tokios medžiagos, kokios turėjo būti, darbų vykdymas taip pat ne toks – kai kur kelias buvo tiesiamas per lietų, kai kur medžiagos jau buvo atvėsusios“, – teigia susisiekimo ministras.

Jis teigia, kad keliai bus tikrinami visoje Lietuvoje, o pradėta bus nuo 2014–2016 metais naujai tiestų ar rekonstruotų kelių. Radus kokybės pažeidimų juos teks taisyti kelių tiesėjams, o vėliau gali būti pareikalauta ir politikų atsakomybės.

„Standartus nustato ne kvailiai. Tai (kelių ploninimas – LRT.lt) vyko daugybę metų. To ploninimo nepastebėti neįmanoma. Tad klausimus reikia užduoti tiems, kurie tuo metu buvo valdžioje“, – teigia R. Masiulis.

Daugiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Plonino visur ,kur galėjo ir su dideliu protu ,su plonu protų nesuploninsi ,gal dabar kažkas atsibudo ir nebeleis pasisavinti svetimas lėšas ,tai būtų žinksnis į prieki

Nenaujiena

Nenaujiena portretas
taršos normas irgi tie patys nekvailiai vis didina

ALGIS

ALGIS portretas
Pagarsinti , kas priėmė tuos dokumentus , leidžiančius ploninti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių