Quantcast

R. Martinavičius taps komercijos atašė Izraelyje

  • Teksto dydis:

Lietuvos komercijos atašė Izraelyje nuo antradienio taps Raimondas Martinavičius. Ūkio ministerija pranešė, kad jis pakeis dabartinį atašė Saulių Kolytą.

R.Martinavičius iki šiol dirbo Ūkio ministerijos Verslo priežiūros politikos skyriaus vedėju, anksčiau ėjo komercijos atašė pareigas Kazachstane. Yra dirbęs Lietuvos pramonininkų konfederacijoje ir privačiame sektoriuje.

„Izraelis yra viena iš Lietuvos tikslinių eksporto rinkų, kuriose numatyta aktyviai skatinti plėtros procesus. Didžiausią potencialą įžvelgiame biotechnologijų ir gyvybės mokslų sektoriuose, taip pat maisto pramonėje, turizmo sektoriuje – juose matome abipusį valstybių ir verslo interesą. Tad paskirto naujo komercijos atašė uždavinys – padėti verslui šiose srityse rasti naujų bendradarbiavimo galimybių ir toliau stiprinti dvišalę prekybą tarp Lietuvos ir Izraelio“, – pranešime teigė ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Statistikos departamento duomenimis, pernai sausio–rugsėjo mėnetais tarp 203 Lietuvos užsienio prekybos partnerių pagal prekybos apyvartą Izraelis buvo 45 vietoje, pagal eksportą – 40, pagal importą – 44 vietoje.

Pernai per devynis mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2015 metais, Lietuvos eksportas į Izraelį padidėjo 41,7 proc. ir siekė 34,1 mln. eurų, lietuviškos kilmės prekių eksportas į Izraelį padidėjo 23,7 proc. ir siekė 26,9 mln. eurų. Daugiausiai eksportuota chemijos pramonės produkcija (22,4 proc. viso eksporto į Izraelį), pramonės dirbiniai (13 proc.), gyvūninės kilmės produktai (12 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių