Quantcast

R. Karbauskis tiesia pagalbos ranką emigrantams: leis neskaičiuoti skolos „Sodrai“

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ketina pateikti Seimui Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo pataisą, pagal kurią piliečiams, dirbantiems ir mokantiems mokesčius ne Lietuvoje, nebūtų skaičiuojama mokestinė skola Lietuvoje.

Pagal siūlomą projektą, asmenys, kurie socialinio draudimo įmokas moka Europos Sąjungos valstybėse narėse, Europos ekonominės erdvės valstybėse arba Šveicarijos Konfederacijoje, Valstybinio socialinio draudimo fondo administravimo įstaigos sprendimu yra atleisti nuo privalomojo sveikatos draudimo įmokų Lietuvos Respublikoje mokėjimo.

Gyvenantys ir dirbantys ne Lietuvoje, pagal Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos („Sodra“) bei Valstybinės mokesčių inspekcijos nustatytas tvarkas pateiktus ir patvirtintus duomenis, būtų laikomi išvykusiais iš Lietuvos.

„Asmenims, kurie išvykę gyventi į kitas šalis, ten moka socialinio draudimo įmokas, nesikaups įsiskolinimai, palengvės „Sodros“ skolų administravimo našta. Tereikės tik deklaruoti išvykimą įstatyme numatyta tvarka“, – sako R. Karbauskis.

Šiuo metu Lietuvos Respublikos piliečiams, kurie faktiškai yra išvykę iš Lietuvos, tačiau teisės aktų nustatyta tvarka nėra deklaravę išvykimo Gyventojų registre, yra kas mėnesį priskaičiuojamos privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokos, ir jei jos nėra mokamos, kaupiasi skola.

Siūloma, kad naujos įstatymo nuostatos įsigaliotų nuo 2019 m. liepos 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
as dirbt turiu mokescius moket kad jie uzdyka gyditis turetu tegu grizta po desimt metu ir moka uz gydima/

Anonimas

Anonimas portretas
tai ka ce naujove gal ar kaip suprasti...visame pasaulyje taip yra moki mokescius kitur..nemoki ce/...kas ce Lietuvoji vyksta...ka tie jauni zmones prsratsa tegul duoda valdzei jei sie protu nepasizymi ir sedi valdzioji...galu gale gi europos sajungoji salis viskas turi buti taip kaip ir kitose salyse..

pagarba

pagarba portretas
ačiū, senai reikėjo
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių