Quantcast

R. Dargis: globalizacija ir skaitmeninė revoliucija keičia pramonę

  • Teksto dydis:

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis sako, kad globalizacija, konkurencija ir skaitmeninė revoliucija artimiausioje ateityje lems tokius pramonės pokyčius, kuriuos šiandien dar sunkiai įsivaizduoja įmonių vadovai, rašo "Lietuvos žinios".

Pasak LPK lyderio, jau dabar Lietuvos pramonė susiduria su naujai iššūkiais. Vienas jų - kad įmonių investicijų, plėtros, gamybos planavimas pastaruoju metu sutrumpėjo nuo 10 iki 3 metų. Prognozuoti tolesnę ateitį neleidžia neregėtu tempu kintančios technologijos ir rinkos pokyčiai.

"Gamyba perėjo į pramoninės revoliucijos ketvirtą etapą, kai išmanieji įrenginiai kalbasi vienas su kitu. Jau dabar aišku, kad masinė gamyba, kokią įsivaizdavome, kai gaminiai kraunami į sandėlį, o po to parduodami, traukiasi. Be to, produktai tampa vis individualesni, gamyba artėja prie vartotojo. Išmaniosios technologijos leidžia gaminti įvairią produkciją nedideliais kiekiais. Supratimas, buvęs 20-30 metų, kad įmanoma pastatyti gamyklą, prisigaminti produktų ir valdyti rinkos dalį, iš esmės keičiasi", - sakė R.Dargis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių