Quantcast

„PZU Lietuva“ ir „Lietuvos draudimo“ jungtuvės – mažesnė konkurencija

Pirmą ir trečią vietą Lietuvos ne gyvybės draudimo rinkoje užimančias bendroves "Lietuvos draudimą" ir "PZU Lietuva" sujungsiantis sandoris nėra pats geriausias scenarijus draudimo paslaugu vartotojams - mažesnė konkurencija nedarys spaudimo kainoms, informuoja "Verslo žinios".

"Sandoris neišvengiamai sumažins konkurenciją, - įsitikinęs draudimo brokerių įmonės "Balto Link" generalinis direktorius Robertas Šaltis, pasak kurio, paslaugų kainos kils, nes "Lietuvos draudimas" yra tas, kuris turi didžiausią rinkos dalį ir bandė ją ginti, o "PZU Lietuva" labai aktyviai rodė norą ir ambicijas tapti pirmuoju numeriu.

"Jei žiūrėtume iš vartotojų, klientų pusės, kuriems mes ir atstovaujame, sandorį vertinčiau neigiamai. Toks sandoris reiškia dar didesnę koncentraciją, draudikų skaičiaus mažėjimą rinkoje, nes ne naujas dalyvis ateina, o susijungia du esami. Ilgalaikėje perspektyvoje klientai gali patirti nuostolių pablogėjus sąlygoms, t.y. sumažėjus lankstumui, augant tarifams", - sutinka ir draudimo brokerių įmonės "Aon Baltic" generalinis direktorius Žilvinas Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių