Quantcast

PVM lengvata šildymui galios iki 2016-ųjų pabaigos

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį iki 2016 metų pabaigos pratęsė lengvatinį PVM tarifą šildymui.

Už Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo pataisą balsavo 88 Seimo nariai, prieš - trys, o susilaikė 12. 

Premjeras Algirdas Butkevičius BNS nekomentavo, iš kur Vyriausybė paims lėšų kompensuoti neplanuotą biudžeto pajamų netektį.

„To reikia finansų ministro paklausti. Aš seniai, prieš pusę metų sakiau, kad ši pataisa turi būti priimta, kad galiotų iki kadencijos (Seimo ir Vyriausybės - BNS) pabaigos. Tai patyrusių politikų reikėtų paklausti“, - teigė ministras pirmininkas.

Pasak jo, lengvatos likimas po 2016 metų dar priklausys ir nuo to, kaip seksis renovuoti daugiabučius ir kaip pasaulio rinkoje 2016 metais keisis dujų kaina.

„Jeigu dar gamtinių dujų kaina sumažėtų apie 15 proc., tai tas įtaką turėtų ženklią šilumos gamybos kaštų mažėjimui“, - BNS teigė premjeras.

Opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius piktinosi, kad įstatymą priėmė valdantieji, neturėdami nei Vyriausybės išvados, nei Biudžeto ir finansų komiteto išvados.

„Sveikinu su tokiu požiūriu į finansus. 50 mln. vienu ypu op ir nėra valstybės biudžete“, - po balsavimo pareiškė A.Kubilius.

Ekonomikos komiteto narė socialdemokratė Birutė Vėsaitė teigė, kad pratęsdamas lengvatą Seimas padarė gerą darbą: „Nes vargiausiai gyvenantys, kiauriausiuose daugiabučiuose ir didžiausiuose miestuose tikrai turėtų didelį nuostolį savo biudžete. Manau, kad iš tikrųjų tiems žmonėms, jaunoms šeimoms, kurios nuomojasi butus, padarėme labai gerą darbą“.

Vyriausybė privalės rasti lėšų kompensuoti pajamų netektį - šiemet tam reikės apie 20 mln. eurų.

Jeigu Seimas lengvatos nebūtų pratęsęs, PVM šildymui būtų išaugęs iki 21 proc.


Šiame straipsnyje: PVM šildymuišildymasPVM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių