Quantcast

Pusėje Europos šalių mokytojų algos kyla, o Lietuvoje jos įšaldytos

  • Teksto dydis:

Lietuvoje mokytojų algos įšaldytos, o jų perkamoji galia mažėja, paskelbė Europos Komisija (EK) naujoje ataskaitoje apie mokytojų atlyginimų pokyčius praėjusiais mokslo metais.

2013-2014 mokslo metais palyginti su 2012-2013 mokslo metais, mokytojų algos didėjo 16-oje Europos šalių, remdamasi Europos švietimo informacijos tinklas „Eurodice“ duomenimis praėjusią savaitę paskelbė EK. Lietuva kartu su Čekija, Airija, Italija, Nyderlandais ir Lichtenšteinu sudaro grupę šalių, kuriose valstybinių ugdymo įstaigų mokytojų algos įšaldytos - praėjusiais mokslo metais, palyginti su užpraėjusiais, jos nekito.

Didesnis nei 1 proc. mokytojų algų mažėjimas pastaraisiais metais užfiksuotas trijose šalyse - Graikijoje, Kipre ir Portugalijoje.

Kartu pažymima, kad perkamoji Lietuvos mokytojų galia palyginti su 2009 metais yra šiek tiek sumažėjusi - ji krito ne daugiau kaip 3 procentus. Iš viso dalies arba visų mokytojų perkamoji galia lieka sumažėjusi daugiau kaip pusėje tirtų šalių. Didžiausias mokytojų perkamosios galios mažėjimas užfiksuotas Graikijoje - ji čia palyginti su 2009 metais yra kritusi 40 procentų.

Ataskaitoje apžvelgiama padėtis ES šalyse, išskyrus Bulgariją, taip pat Islandijoje, Lichtenšteine, Juodkalnijoje, Makedonijoje, Norvegijoje ir Turkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebina ir gedinga

stebina  ir gedinga portretas
kad isskirti mokytojai. Po ilgiausiu , sunkiausiu mokslu medikai lieka uzmirsti ir palikti "dziaugtis(?)" pacientu pakisomis ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių