Quantcast

Prieš šventes – daugiau prašančių kredito

Jau kelerius metus prieš šventes iki penktadalio padaugėja žmonių, prašančių kredito. Kreditų biuras ,,Creditinfo“ primena vartotojams, kad skolintis būtina atsakingai ir įsitikinti, kad finansinius įsipareigojimus padengti pavyks.

Pastaruosius dvejus metus gruodį įvairios kredito įstaigos sulaukdavo dešimtadaliu ar net penktadaliu daugiau kredito paraiškų. Specialistai panašaus suaktyvėjimo tikisi ir šiemet. Dėl to primena pagrindinius kriterijus, kuriuos reiktų įvertinti prieš skolinantis. Pirmiausia, atkreipti dėmesį į savo pajamų stabilumą, o finansiniai įsipareigojimai neturėtų viršyti 40 procentų mėnesio pajamų. Be to, kredito įstaigos gali skolinti su didesnėmis palūkanomis.

Specialistai primena, kad svarbu nepamiršti informuoti sutuoktinio apie planuojamą kreditą, nes tai nuo šių metų įpareigoja daryti Lietuvos bankas. Net ir perkant, pavyzdžiui, buitinę techniką išsimokėtinai, sutartį privalo pasirašyti abu sutuoktiniai. Statistika rodo, kad per 11 šių metų mėnesių kredito įstaigos daugiau paraiškų atmetė, nei patvirtino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių