Quantcast

Prie Lietuvos slenksčio rikiuojasi didžiausi pasaulio oro uostų operatoriai

  • Teksto dydis:

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų koncesijos klausimas vis dar sprendžiamas Seime, tačiau jais jau domisi didžiausi pasaulio oro uostų operatoriai - "Fraport", MAG, "Vinci", "Avialliance", "Egis-group", "Ferrovial" ir kiti.

Lietuvos oro uostų direktorius Gediminas Almantas portalui 15min.lt patvirtino, kad susidomėjimas rinkoje itin didelis ir Lietuva turėtų kuo geriau pasinaudoti atsirandančiomis galimybėmis. Šiuo metu jau baigiamas ruošti oro uostų investicinis projektas.

"Buvome keletą kartų susitikę su "Fraport", valdančiu Frankfurto ir dar 24 oro uostus pasaulyje. Neseniai Lietuvoje lankėsi MAG (Mančesterio) oro uostų grupės atstovai, jie valdo keturis oro uostus Didžiojoje Britanijoje ir veikia dviejuose oro uostuose JAV. Pastaruoju metu Vilniuje lankėsi vienos didelės Prancūzijos ir Turkijos oro uostų operatorių grupės vienas vadovų. Šiuo metu lankosi "Vinci" grupės komanda. Susidomėjimą išreiškė ir "Avialliance", "Egis group", taip pat "Ferrovial" grupė, valdanti Londono Heathrow oro uostą", - portalui sakė G.Almantas.

"Vinci" grupės, kuri pasaulyje valdo 33 oro uostus ir neseniai laimėjo koncesijos konkursą valdyti du naujus oro uostus Japonijoje, vadovas Nicolas Notebaertas 15min teigė, kad bendrovę domina Lietuva ir plėtra šiame regione. "Vinci" jau dirba Lenkijoje, Slovakijoje, Čekijoje, Rusijoje.


Šiame straipsnyje: oro uostaiplėtrainvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Toks

Toks portretas
Nemiegok, Lietuva
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių