Quantcast

Prezidentė ir finansų ministras Briuselyje tarsis dėl Graikijos skolų krizės

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir finansų ministras Rimantas Šadžius antradienį su kolegomis Briuselyje tarsis dėl Graikijos skolų po referendumo, kuriame graikai nubalsavo prieš taupymo reformų tęsimą.

„Apgailestaujame dėl graikų referendumo rezultatų, jie mus neramina, manome, kad jie tik padidino politinės ir ekonominės situacijos neaiškumą. Lauksime konkrečių pasiūlymų iš Graikijos pusės“, - BNS pirmadienį sakė R.Šadžius, kuris antradienį popiet dalyvaus euro zonos finansų ministrų susitikime.

Antradienį Briuselyje rengiamas ir euro zonos viršūnių susitikimas, dalyvauti šiame antradienio vakarą vyksiančiame posėdyje į Briuselį vyksta D.Grybauskaitė.

Anot jos, graikų balsavimas prieš kreditorių reikalaujamas reformas dar labiau komplikavo situaciją. Šalies vadovės teigimu, referendumą surengusi Graikijos kairiųjų vyriausybė nepasakė tiesos žmonėms, agituodama balsuoti prieš reformas, kurios, pasak prezidentės, būtinos finansinei padėčiai stabilizuoti.

„Graikijos referendumas dar labiau komplikavo situaciją. Graikijos vyriausybė, užuot pasakiusi tiesą savo žmonėms, kokios realios tokio sprendimo pasekmės, agitavo juos balsuoti prieš reformas, kurios yra būtinos šalies finansinei padėčiai stabilizuoti“, - sekmadienį teigė D.Grybauskaitė. Jos komentarą BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

Graikijos kairioji vyriausybė stengiasi užsitikrinti finansinės pagalbos paketą, kol į sunkią padėtį patekę šalies bankai nepristigo pinigų, nors sekmadienį graikai įtikinamai atmetė skolintojų reikalavimus dar labiau apkarpyti biudžeto išlaidas.

Anksti pirmadienį buvo paskelbti galutiniai referendumo rezultatai, rodantys, kad 61,31 proc. graikų atmeta kreditorių reikalavimus tęsti diržų veržimo politiką mainais į finansinės pagalbos paketą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam nesuprantu

tam nesuprantu portretas
labai gerai, kad nesupranti, nes jei ir suprasi, vis tiek nieko nesuvoksi, nes gi aiškiai parodai, kas pats esi.

tam 2joo

tam 2joo portretas
apie graikų tautą niekas nepagarbai neatsiliepė tol, kol jie rieškučiomis griebė ES paramą ir skolinosi, bet grąžinti jau nebenori. Tai labai aiškiai parodė jų referendumas - mes imsime iš ES tiek, kiek norėsime, bet negrąžinsime. Tai tu, asile, esi paskutinis kopūstgalvis, niekindamas Kubilių, nes tik jo ir visos tautos pasiryžimo dėka mes nenusiritome į duobę. Kodėl graikai gyvena ir priprato gyventi geriau už lietuvius? Todėl, kad jų valdžia melavo ir parodydavo neteisingus ekonominius rodmenis, todėl dabar mes visi turime teisę nesuteikti pgalbos graikams ir siekti, kad jie patys kapstytųsi iš duobės, į kurią savo noru nusirito.

2joo

2joo portretas
Tinginys esi, ko gero, tu. Kas tau suteikė teisę kalbėti apie graikų tautą, asile? Graikų tauta yra puiki tauta. Ir darbšti. Tačiau jie supranta, kad į šį gyvenimą atėjo ne vien tam, kad nuo ryto iki vakaro artų. Jie žmonės supranta, kad senukai pensijas užsidirbo ir tai yra jų pinigai, kuriuos gina jų Konstitucija. Skirtingai nuo kubilinių, graikų valdžia nemato galimybės skriausti savo senų žmonių, todėl jiems šlovė, pagarba ir šviesi perspektyva.Visi mes gimėme,augome, mokėmės ne dėl to, kad tenkintume bankininkų užgaidas. Tik pagalvoti reikia - Amerikoje nepatikimas žmogus, jei neturi paskolų. Tai gi prievarta ir žmogiškumo iškraipymas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių