Quantcast

Premjeras žada bausti visus, kurie nepagrįstai didins kainas

  • Teksto dydis:

Lietuvai rengiantis įsivesti eurą premjeras Algirdas Butkevičius dar kartą įpareigojo priežiūros institucijas griežtai kontroliuoti ir, esant reikalui, bausti nesilaikančius nustatytų reikalavimų euro įvedimo laikotarpiu.

„Neketiname nuolaidžiauti tais atvejais, kai bus nustatyta, kad artėjant euro įvedimui piktnaudžiaujama situacija ir dirbtinai keliamos prekių bei paslaugų kainos. Turime įstatymo numatytų poveikio instrumentų, vykdysime labai griežtą kontrolę ir tikrai nenuolaidžiausime, kai bus pastebėti piktybiški pažeidimai“, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime spaudai sakė A.Butkevičius.

Premjeras ketvirtadienį Vyriausybėje surengė pasitarime dėl prekių ir paslaugų kainų nurodymo ir perskaičiavimo eurais reikalavimų laikymosi priežiūros.

Nuo rugpjūčio 22 dienos visose prekių pardavimo ir paslaugų teikimo vietose pagal Euro įvedimo įstatymo nuostatas kainas bus privaloma skelbti litais ir eurais, o rinkos priežiūros institucijos pradės kontroliuoti, kaip nustatytų reikalavimų laikomasi praktikoje. Patikrinimai vyks dar 6 mėnesius po euro įvedimo datos.

Priežiūros institucijų veiklą kontroliuos ir koordinuos Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, kuri kartą per mėnesį Vyriausybei teiks apibendrintą privalomo kainų nurodymo litais ir eurais laikotarpiu nustatytų pažeidimų ataskaitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Premjere

Premjere portretas
bambagyslė atsiriš begaudant...

O

O portretas
kas ir kaip įrodys, kad "nepagrįstai"?

l.a.

l.a. portretas
Man taip norisi jį pasiūsti kuo toliau, žmogui akivaizdžiai protas pasimaišė. ir prieš 10 metų jis sielos neturėjo, o dabar...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių