Quantcast

Premjeras: Vyriausybė kol kas neketina didinti turto mokesčių

  • Teksto dydis:

Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) dar kartą patarus Vyriausybei didinti turto mokesčius, premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad apie tai kol kas nesvarstoma.

„Kol kas Vyriausybė nesvarsto šito klausimo. Aš manau, kad šitos išvados ir šitie pasiūlymai turės būti pristatyti politinėje taryboje ir tik politinėje taryboje išdiskutavus bus galima pasakyti, ar yra tam tikri pasiūlymai konkretūs, kuriuos būtų galima diskutuoti ir pasiūlyti Vyriausybei“, - trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

TVF misijos Lietuvoje vadovas Christophas Klingenas (Kristofas Klingenas) trečiadienį pareiškė, kad rekomenduoja svarstyti „ nepakankamai išplėtotų mokesčių didinimą“, paminėdamas turto mokesčius.

TVF ne kartą Lietuvai siūlė apmokestinti visą nekilnojamąjį turtą ir automobilius. Finansų ministras Rimantas Šadžius 2014-ųjų pabaigoje teigė, kad kol kas anksti kalbėti apie visuotinio NT ir automobilių mokesčių įvedimą.

Praėjusių metų pradžioje buvo svarstoma idėja įvesti automobilių mokestį, tačiau neradus sutarimo, jos atsisakyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
"TVF ne kartą Lietuvai siūlė apmokestinti visą nekilnojamąjį turtą ir automobilius," - tegu ta TVF pagyvena, gaudami lietuviska MMA arba pensija, kuri taip ir liko nei karto NEDIDINTA nuo 2009 metu. Jau taip pusiau badaujam..

atiduokit

atiduokit portretas
isvogtas ubagines pensijas o ne apie nauja /pasimelzima/.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių