Quantcast

Premjeras: Nacionalinė žemės tarnyba nebus naikinama

  • Teksto dydis:

Vilniaus merui Remigijui Šimašiui išreiškus nuomonę, jog Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) turėtų būti naikinama, premjeras Saulius Skvernelis tam prieštarauja.

„Aš suprantu liberalų požiūrį, kad viską reikia naikinti, kas susiję su valstybė vykdoma ar priežiūros, ar kontrolės funkcija. Panaikinti galima visiškai viską, bet mes negalime gyventi laukinio liberalizmo sąlygomis“, - žurnalistams pirmadienį sakė S.Skvernelis.

R.Šimašius pirmadienį ryte naujienų portale 15min.lt publikuotame komentare argumentavo, jog NŽT reikėtų panaikinti, nes ji dirba neefektyviai ir neskaidriai.

„Tarnyba įteisina nelegalius verslo planus (priplanuoja sklypų šalia pigiai įgytų bakūžių); reketuoja teisėtus verslus (atiminėja brangiai įsigytas nuomos teises į sklypus); vilkina svarbius visuomeninius projektus (pavyzdžiui, darželių statybą); stebuklingais būdais įvykdo pelningą restituciją atkeliant žemes kad ir į Konstitucijos projektą (ačiū prokuratūrai, kuri mano prašymu sustabdė šią aferą), ar į Laisvės prospektą, kaip nesenai buvo aprašyta; grąžina žemę daugiabučių namų kiemuose, vilkina tą pačią restituciją“, - rašė sostinės meras.

S.Skvernelis savo ruožtu žurnalistams teigė, jog bus tęsiama NŽT reorganizacija, tačiau neaišku, kada ji baigsis ir kaip tiksliai po reorganizacijos atrodys tarnyba.

„Kalbame apie įstaigų prie ministerijos optimizavimą. Kaip ir kokias funkcijas turėtų atlikti įvairios tarnybas. Turime daug nepatenkintų pusių ir turbūt mažai, kas yra patenkinti šios tarnybos veikla. Pažiūrėsime, kaip viskas atrodys. Dabar yra daug klausimų, bet mažai atsakymų“, - teigė S.Skvernelis.

Žemės ūkio ministerija jau anksčiau skelbė NŽT pertvarką pradedanti jau vasarį - planuojama sumažinti centrinio padalinio darbuotojų skaičių, peržiūrėti jo funkcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu!

Baisu! portretas
Kiekvienam mieste sėdi ne po vieną šimtą speciališčių, jos nieko neveikia, tik machinacijas daro ir įma kyšius, ir dar plius geras algas gauna. O kai susižino kad bus patikrinimas, tai pasiįma biuletenį, nes šūdas verda. O kai kabinetas nedirba, tai niekas ten ir netikrina, o kai viskas aprimsta, vėl gryžta į darbą. O per visą Lietuvą tų speciališčių ne vienas tukstantis, kodėl mes jom dar algas turim išmokėt už nieką. Naikint 100% NZT!

Paniekintas,pažemintas ir apvogtas valstybės tarnautojų.

Paniekintas,pažemintas ir apvogtas valstybės tarnautojų. portretas
Kaunas ne išimtis,visa Lietuva apsėsta nepasotinamų klastotojų.Vadovai,atkreipkite dėmesį į dar likusius paveldėtojus.Pasidomėkite ,kodėl iki šios dienos dar negražinta paveldima žemė/Atsakau--nedavėm jokių pakištukų,sutrukdėme mūsų paveldimoje žemėje formuoti proteguojamiems asmenims sklypus.Nesutikome,kad mūsų paveldimą žemę atiduotų nesilaikant įstatymų.Kadangi visi žemėtvarkininkai save šioje žemėje laiko visagaliais Dievais,netikiu ,kad būtų tarnybos kurios pajėgtų sutramdyti jų savivaliavimą.Atrodo,kad tokia padėtis Alytuje,Marijampolėje,Palangoje ir taip toliau.

Naikinti

Naikinti portretas
Naikinti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių