Quantcast

Premjeras: lengvatos šildymui ir viešbučiams išliks

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata centriniam šildymui ir viešbučiams išliks, o siūlomą tarifo dydį Vyriausybė paskelbs kitą savaitę.

Šildymui iki šių metų birželio buvo taikomas 9 proc. tarifas, toks tarifas galioja ir apgyvendinimo paslaugoms. Vyriausybė anksčiau svarstė šių lengvatų atsisakyti ir pradėti taikyti įprastinį 21 proc. dydį.

Dėl lengvatos šildymui premjeras sutarė per derybas su konservatoriais dėl urėdijų reformos, o viešbučiams mažesnį mokestį nuspręsta palikti, įvertinus konkurenciją regione ir vystomus projektus.

Vyriausybėje buvo svarstoma, kad šioms paslaugoms gali būti taikomas naujas 15 proc. tarifas, tačiau premjeras to kol kas nepatvirtinta.

„Kokie skaičiai bus, paaiškės kitą savaitę. Su konservatoriais pasirašėme susitarimą dėl naujo lengvatinio tarifo šildymui įvedimo - tas ir bus padaryta“, - BNS sakė S.Skvernelis.

„Viešbučiams taip pat bus gera žinia. Įvertinome rizikas, kaip Lietuva atrodytų tarp kitų Europos Sąjungos valstybių, jei turėtume 21 proc. tarifą, kaip tai atsilieptų verslui. Tai mūsų eksporto dalis. Turime bent 20 viešbučių plėtros vystytojų, verslas planuoja į priekį ir drastiškas pakėlimas turėtų atsiliepti“, - teigė ministras pirmininkas.

Šiuo metu lengvatinis 9 proc. tarifas taip pat taikomas knygoms ir vežimo paslaugoms, 5 proc. tarifas - vaistams. Pagal vieną iš Vyriausybėje svarstomų scenarijų, visoms šioms prekėms ir paslaugoms nuo kitų metų būtų taikomas 5 proc. tarifas, o 9 proc. dydžio neliktų.


Šiame straipsnyje: PVMmokesčiailengvatos

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Privatininkai šildos KIEK nori ir KADA nori (ir nemoka už žolės auginimą žiemą ant trasų); KOL neleisit nuo tų Centralizuotų 'šildymo' (plėšimo) tinklų, TOL tokiai baudžiavai turi būt PVM nulinis!!! Na o viešbučiai... užsieniečiams, sumokėlusiems dar ir už 'pagalvę', nusispjaut tie keli papildomi %%, čia labiau galima jaust 'plaštakių' interesus, kas jas 'stoguoja'?

jjj

jjj portretas
kuo geresni centralizuoto sildymo vartotojai,o kodel nemazina duju,malku,anglies pvm,kai sildosi privacius namus,KODEL?ar jie kitokie?

Aha

Aha portretas
Šildymui dar suprantama, bet viešbučiams už kokius nuopelnus? "Pagalvės mokestį" tikrai reikėtų naikinti, nes tai pasityčiojimas iš ir taip nemažai mokančių svečių, bet kitų lengvatų viešbučiai nenusipelnė.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių