Quantcast

Prekybininkai apyvartą gerina didindami kainas

  • Teksto dydis:

Mažmeninės prekybos augimą šiandien daugiausia lemia ne gausesnis vartojimas, bet didėjančios prekių kainos. Tai rodo, kad prekybininkai pradeda justi gyventojų skaičiaus mažėjimo ir slopstančios perkamosios galios įtaką, rašo "Verslo žinios".

"Tam tikrą susirūpinimą turėtų kelti faktas, kad mažmeninė prekyba maistu, gėrimais ir tabaku lyginamosiomis kainomis šiais metais nepasikeitė, nors anksčiau augdavo 2-3 proc. Veikiausiai mažėjantis gyventojų skaičius Lietuvoje pradeda atsverti didesnį gyventojų vartojimą ir tai jaučia didieji prekybos centrai", - teigia SEB banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas.

Išankstiniai Statistikos departamento duomenys rodo, kad mažmeninė prekyba nespecializuotose parduotuvėse, kuriose vyrauja maistas, gėrimai ir tabakas, 2017 metų sausį-balandį sudarė 1.313,2 mlrd. eurų. Tai yra beveik visiškai tokie patys (-0,1 proc.) skaičiai, kaip ir 2016 metais, kai apyvarta sudarė 1.256,3 mlrd. eurų. Statistiniai duomenys pateikiami lyginamosiomis kainomis.


Šiame straipsnyje: prekybininkaiapyvartakainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ech: "Mažmeninės prekybos augimą šiandien daugiausia lemia ne gausesnis vartojimas, bet didėjančios prekių kainos" - ir NEPAMIRŠKIM kad tai yra TIESIOGINIS įpareigojimas iš valdžios ('Finansų' ministerijos). Nes - visi tie 'nusipelnę' gyvena TIK iš PVM, tai kainas prekybininkai didinti TURI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių