Quantcast

Pramonė rengs nišinius specialistus pagal pameistrystės programas

  • Teksto dydis:

Mėgindamos kompensuoti kvalifikuotų darbuotojų trūkumą ir parengti joms pačioms reikalingus nišinius specialistus, šalies pramonės įmonės vis dažniau imasi rengti specialistus pagal pameistrystės modelį.

Pagal ES investicijų priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ gautos 28 paraiškos, o prašoma 6,9 mln. eurų finansavimo suma praktiškai lygi kvietimo sumai, praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Vakarų Europos šalyse pameistrystės programos, kurios suteikia galimybę specialistą rengti ne tik mokymų klasėse, bet ir darbo vietoje, yra populiarios, nes pagal programą parengtas specialistas gali iškart ateiti dirbti to darbo, kuriam buvo rengiamas. (...). Lietuvoje šį modelį geriausiai išnaudoja Pabradėje ir Visagine įsikūrusi „Intersurgical“ - ji darbo vietai parengia specialistus, pavyzdžiui, staklių operatorius, kurių Lietuvoje rasti sudėtinga. Pramonei tampant vis modernesnei, sudėtingesnei, šis modelis turėtų būti taikomas dar plačiau“, - sakė ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Pagal priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ iš dalies finansuojami įmonių darbuotojų mokymai pameistrystės forma, kvalifikacijai arba jos daliai įgyti bei mokymai kvalifikacijai tobulinti darbo vietoje. Didžiausia galima vienam projektui skirti finansavimo lėšų suma - 360 tūkst. eurų. Tokią sumą mokymams siekia gauti 4 įmonės.

Iš viso 2014-2020 m. laikotarpiu į projektus, vykdomus pagal priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“, numatoma investuoti 11 mln. eurų ES fondų lėšų.


Šiame straipsnyje: pameistrystėpramonė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių