Quantcast

Pramonė modernėja, bet dirbti su naujais įrenginiais nėra kam

Grįžti į straipsnį

:)))

:))) portretas
mokekit algas o ne pasalpas ir bus kam...

Kęstas

Kęstas portretas
Dar viena priežastis dingti iš čia. Trys galingos jėgos Amerikoje stumia muitų karą pirmyn. Silpnai ir vien tik eksportu paremtai Lietuvos ekonomikai muitų karas yra baisus. Todėl verta pasidomėti, iš kur to muitų karo grėsmė kyla. Muitų karą Amerikoje stumia pirmyn valdantieji respublikonai, opozicijos demokratai ir amerikietiškas verslas.

Kęstas

Kęstas portretas
Daugiau pritrenkianti yra valdančiųjų Amerikos respublikonų evoliucija. Nuo 2015 m. Respublikonų rinkėjų požiūris į prekybos susitarimus perėjo nuo teigiamo iki labai neigiamo. Naujausi tyrimai rodo, kad Kongreso rinkimų apygardose, kuriose įmonės turėjo konkuruoti su didesniu Kinijos konkurentų srautu, politinė parama nuėjo radikalesniems kandidatams apskritai, o prezidento rinkimuose - anti-globalistiniam respublikonų kandidatui. Respublikonų politika keičiasi, atsakydama į šias tendencijas.

Kęstas

Kęstas portretas
"Nors kosmopolitiški Amerikos demokratai giria visuotinį bendradarbiavimą ir gyvena miestuose, kuriuose yra didelės vertės paslaugų eksportas, susirūpinimas dėl žalos darbuotojams ir aplinkai įtvirtino šią partiją labiau prekybai skeptiškai nusiteikusių gretose. Elizabeth Warren, žinoma demokratė ir senatorė iš Masačiusetso, pasisako už muitų tarifus.

Kęstas

Kęstas portretas
Taip pat svarbu, kad Kinijos pernelyg stropus didelio ekonominio pajėgumo naudojimas verčia vis daugiau Amerikos pramonės šakų pajusti nusivylimą Kinija. Amerikos firmos buvo priverstos prisijungti prie bendrų įmonių su Kinija, siekdamos patekti į Kinijos rinką. Jos prarado daug intelektinės nuosavybės dėl vagysčių. Jos susiduria su valstybės remiamų Kinijos įmonių konkurencija. Nacionalinio saugumo susirūpinimas dėl naujų technologijų ir dirbtinio intelekto vystymo Kinijoje dar labiau skatina skepticizmą Kinijos atžvilgiu pažangiose ekonomikose." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Galerijos

Daugiau straipsnių