Quantcast

Pradedama mokėti 14 mln. eurų parama pieno gamintojams

Daugiau kaip 24 tūkst. pieno gamintojų nuo pirmadienio pradedama mokėti pereinamojo laikotarpio nacionalinė parama už pieną, kuri sudaro 14 mln. eurų.

Išmokos dydis - 14 eurų už atskaitos laikotarpio pieno kiekio toną, anksčiau pranešė Nacionalinė mokėjimų agentūra. Parama mokama iš valstybės biudžeto lėšų.

Parama bus išmokėta tiems pareiškėjams, kurie atitiks taisyklėse išvardytus reikalavimus.

Kaip teigia Žemės ūkio ministerija, pagrindiniai reikalavimai paramai už šiuos metus gauti išliko tokie patys kaip ir 2017 metais.

Parama mokama tiems gamintojams, kurie 2006-2007 kvotos metais pardavė pieną ir 2007 metų kovo 31 dieną turėjo nustatytą 2006-2007 kvotos metams pieno gamybos kvotą. Be to, pretendentai į nacionalinę paramą už pieną turi būti įsiregistravę valdos valdytojais arba partneriais Žemės ūkio ir kaimo verslo registre. Valdos valdytojas turi būti 2018 metais deklaravęs žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotus.

Kaip ir 2017 metais, parama mokama tiems pieno gamintojams, kurių vardu 2018 metų sausio-liepos mėnesiais Ūkinių gyvūnų registre buvo registruotos pieninės karvės. Likusiems pieno gamintojams, kurie atskaitos laikotarpiu pardavė pieną, tačiau šių metų sausio-liepos mėnesiais pieninių karvių neturėjo, parama nemokama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
O kaip ten su senaties terminu ir su įstatymu,kad ligi 2010 metų pavogtas arba kitaip įsigytas turtas yra negrąžintinas ?

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Lietuvos mokesčių mokėtojai damoka už prieš 12 metų išgertą pieną.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių