Quantcast

Pokyčiai žemės savininkams: mokestį skaičiuos pagal naują tvarką

Penkerius metus galiojo įstatymo nuostatai, pagal kuriuos žemės mokestis skaičiuotas remiantis 2013 m. nustatyta žemės verte, kasmet mokestį didinant penktadaliu, kol šis pasiekė tikrąją žemės vertę. Šiemet mokestis bus skaičiuojamas pagal naują žemės vertę.

Savivaldybės žemės mokesčio tarifus kitiems metams privalo nustatyti einamaisiais metais iki birželio 1 d., o masinis vertinimas turi būti atliktas rugpjūtį. Kol rezultatai dar nėra patvirtinti, kiekvienas, abejojantis jo nuosavybės verte, gali ją koreguoti.

Jau šiemet mokestis už žemės ūkio paskirties žemę bus skaičiuojamas nuo visos vertės. Mokesčio tarifas priklauso ne tik nuo to, kokios paskirties žemės turi žmogus, bet ir ar ji neapleista. Jei ji apleista, savivaldybės dažniausia nustato maksimalų leistiną – 4 proc. žemės mokesčio tarifą.

Išsamiau – reportaže.


Šiame straipsnyje: žemės mokestistarifai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik

Tik  portretas
Kiek dabar brangiau teks mokėti?

Vejas

Vejas portretas
Tuoj mokesim, jei ir grindu savo namuose neplausim du kartus per savaite.☺

L.

L. portretas
Nesuprantu kodel zmones dar turi moketi mokesti sitai valstybei uz savo zeme ji juk senai ispirkta tegul valstybe nuomoja valstybine zeme ir ima mokescius uz nuoma. Manau EILINI KARTA SITA VALSTYBE APVAGINEJA SAVO PILIECIUS.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių