Quantcast

Po kritikos pareiškė, kad Lietuva pirmauja pagal ES lėšų panaudojimą

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad Lietuva nepakankamai panaudoja Europos Sąjungos skiriamas lėšas, Finansų ministerija teigia, kad šalis yra viena pirmaujančių valstybių Bendrijoje pagal finansavimo panaudojimą.

2014–2020 metų laikotarpiui Lietuvai iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų skirta daugiau kaip pusseptinto milijardo eurų. Žiniasklaidoje pasklido nuomonių, jog Lietuva europinius pinigus investuoja per lėtai, nes įpusėjus finansavimo laikotarpiui panaudojo 13 procentų visų skirtų lėšų. Tai sudaro maždaug milijardą eurų. Tačiau naujausi Finansų ministerijos duomenys rodo, kad minėta suma yra tik ta dalis, kuri jau išmokėta už įgyvendintus projektus.

Iš viso Lietuva jau panaudojo trečdalį europinių lėšų, nes dalis pinigų yra  paskirta, bet dar neišmokėta projektams, kurie įgyvendinami dabar. Pagal šį rodiklį Lietuva yra viena pirmaujančių valstybių Bendrijoje.

Nepaisant to, Finansų ministerija pripažįsta, kad projektai galėtų būti įgyvendinami sparčiau, nes ateityje sumažėjus Europos Sąjungos finansavimui, kiekvienas investuotas euras turi duoti maksimalią grąžą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietė

Pilietė  portretas
Pabaigoje rašo, kad kiekvienas investuotas euras turi duoti maksimalią grąžą. Įdomu kur čia taip jau buvo investuota Lietuvoje, kad grįžtų investicijos, visi projektai į orą.. O grąžinti reikės visiems, tad ruoškitės naujai mokesčių reformai.

...

... portretas
CHA: "Po kritikos pareiškė, kad Lietuva pirmauja pagal ES lėšų panaudojimą" - reikėjo rašyt: "Lietuva pirmauja ES be proto emituojamų 'pinigų' plovime".

//////...............

//////............... portretas
IMA -rankom glebiais ir alkunem suspaude deda y ofsoru bankus , na o kada [netolimoj ateity] reikes grazint ir dar su procentais ---emejai emigruos y amerika ,arba meksikoj kules kaitins , o like lietuvoj apiplesti driskiai gales dar 200 metui ju pridarytas skolas moket...arba sukels kara pries rusus ir gave y kaulus -- pareikalaus kompensacijos , kad vel uzmoketu uz ju prisivogtas skolas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių