Quantcast

Plastiko pakeitimas kitomis medžiagomis – ateities industrija

  • Teksto dydis:

Plastiko pakeitimo kitomis medžiagomis rinka labai sparčiai auga, tačiau tai vis dar užima labai nedidelę dalį, lyginant su vienkartiniu plastiko naudojimu. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kalba LRT RADIJO laidos „PIN kodas“ vedėja Jurgita Čeponytė.

„Plastiko industrija gamina labai daug įvairių dalykų, ne tik vienkartinius indus, bet ir įvairiausius įrenginius automobiliams, statybines medžiagas ir t.t. Šioje industrijoje dirba apie 1,5 milijono žmonių, Europoje yra apie 60 tūkst. įmonių, gaminančių tokius produktus, jų apyvarta – apie 350 milijardų eurų per metus“, – pasakoja J. Čeponytė.

Anot laidos „PIN kodas“ vedėjos, skaičiuojama, kad beveik 8,4 milijono tonų plastiko kiekvienais metais yra perdirbama. „Atrodytų, kad tai visai nemažas skaičius, tačiau apie 40 procentų šios industrijos sudaro vienkartiniai indai ir produktai, skirti naudoti tik vieną kartą. Labai didelė jų dalis nėra perdirbama“, – aiškina ji.

Ateityje siūloma šiek tiek pakeisti jų gaminimo technologiją, kad juos būtų galima atiduoti perdirbimui taip pat, kaip ir stiklo ar plastiko tarą, pasakoja J. Čeponytė.

Daugiau apie tai – laidos įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Neapgaudinėkim savęs: tos pakeistos medžiagos bus DAR pavojingesnės!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių