Quantcast

Per pirmąjį pusmetį renovuota daugiau kaip 100 senų daugiabučių

  • Teksto dydis:

Per pirmąjį šių metų pusmetį, Būsto energijos taupymo agentūros duomenimis, šalyje baigti renovuoti 107 seni daugiabučiai namai, kuriuose yra daugiau kaip 3,2 tūkst. butų. Iki metų pabaigos numatoma atnaujinti dar apie 400 tokių namų. Tai rodo sparčiai didėjantį renovacijos mastą.

Nuo 2013 m. pradžios, kai daugiabučių modernizavimas Lietuvoje buvo prikeltas iš letargo ir patvirtintas naujas jo finansavimo modelis, atnaujintų namų skaičius artėja prie trijų šimtų.

Šiuo metu pagal renovuotų namų skaičių šalyje pirmauja Ignalinos rajono savivaldybė. Čia atnaujinti 44 daugiabučiai. Iš didžiųjų miestų į priekį išsiveržė Klaipėda – modernizuoti 25. Nuo uostamiesčio nedaug atsilieka ir Kaunas su 22 renovuotais namais. Vilniuje modernizuota 14 daugiabučių. Iš mažesnių savivaldybių, be Ignalinos, daugiausia atnaujinta Tauragės savivaldybėje – 18.

Šiuo metu šalyje renovuojami 1232 daugiabučiai, dėl 228 namų modernizavimo vyksta rangos darbų konkursai, o 285 daugiabučių atnaujinimui jau pritarė finansų įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paistalai

paistalai portretas
mūsų namas laukia renovacijos jau pusė metų,nes bankai neturi pinigų.Tai kur tada dingo ES skirtos lėšos ir kam tada laidyti gerkles,kad renovacija būtina,jei kai kurie namai tos renovacijos laukia net metus ir daugiau.Tuo labiau,keista,kad namai kurie padavė paraiškas vėliau,tuos jau pradėjo renovuoti.Kodėl renovacijomis nepasidomi Kauno meras ir jo bendražygiai?

JO

JO portretas
Baikite girtis. Ką tie 100 Lietuvos mastu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių