Quantcast

Pirkėjų krepšeliuose septynios iš dešimties prekių – lietuviškos

Naujausio tyrimo duomenimis, pernai pirkėjų krepšeliuose septynios iš dešimties prekių buvo lietuviškos. Populiariausi vietiniai produktai – pienas, batonas, šviežia vištiena, bulvės ir obuoliai.

Svarbiausia priežastis, kodėl gyventojai pirmenybę teikia lietuviškiems produktams, tai šviežumas ir nauda šalies ekonomikai. Tyrimo duomenimis, šalyje užauginti ir pagaminti produktai, pirkėjų nuomone, yra kokybiškesni ir geresnio skonio.

Atsižvelgdami į pirkėjų įpročius prekybininkai teigia siekiantys, kad parduotuvėse šviežio maisto asortimente didžiausią dalį sudarytų Lietuvos gamintojų produktai. Anot prekybos tinklų atstovų, didžiausias lietuviškų produktų privalumas – konkurencinga kaina.

Tyrimas parodė, kad gyventojai taip pat mėgsta latviškus ir lenkiškus produktus, o estų gamintojai didelio vartotojų pasitikėjimo neturi. Dar mažiau pirkėjų pasitiki vokiškomis ir rusiškomis prekėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Septyni iš dešimties? Negali būti !!!. Dažnai apsiperku turguje, kur lietuviškų produktų atrodytų turėtų būti daugiau. Susimokėjęs dažnai paklausiu ar lietuviški?. Perkant kiaušinius, vištų krūtinėles, šlauneles, kiaulieną, sūrį, obuolius, daržoves absoliučiai daugeliu atveju sulaukiu atsakymo. Ką jūs, tai lenkiški produktai. Valdantieji, Jakeliūnai, kada pagaliau suvienodinsite verslo maisto produktais sąlygas tarp Lenkijos ir Lietuvos. PVM nelygybė (21% ir 5%) jau 8 metai visiems bado akis. 700 milijonų eurų kasmet iškeliauja į Lenkiją už maisto produktus. Nejaugi Lietuvos ūkininkams, perdirbėjams nereikalingi pinigai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių