Quantcast

Pieno supirkimo kainos šiemet krito perpus, sako ūkininkai

  • Teksto dydis:

Siūlomos pieno supirkimo kainos Lietuvoje, lyginant su 2013 metais, sumažėjo beveik perpus iki maždaug 60 centų, Rusijai įvedus žemės ūkio ir maisto produktų importo embargą, ketvirtadienį rašo "Lietuvos žinios".

"Mums jau pradeda grasinti, kad nesulauksime pienvežio, jeigu pieno neparduosime po 57 centus už litrą, o dar pernai supirkėjai mokėjo po 1,1-1,17 lito", - dienraščiui sakė Šilalės rajono ūkininkė Vilija Bušinskienė.

Anot jos, dabar ūkyje išgaunamo pieno savikaina siekia 80 centų. Panevėžio rajono kooperatyvo "Ėriškių pienas" pirmininkas Pranas Nemantis kalbėjo, kad nuo rugsėjo mėnesio pienas gali pigti dar 10 centų, nes mažiau už pieną mokės ir pieno perdirbėjai, o kooperatyvas šiuo metu pieną superka po 75 centus už litrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel nepinga pienas

kodel nepinga pienas portretas
nepinga niekas tik brangsta,rusijai skirtu produktu nemaciau parduotuvese.reiskia realizavo juos.tai ko verkia ir praso pagalbos is valdzios verslas.pienas brangus viskas brangsta.kaip isgyvent.aisku ukininkai iskers karves.pienas pigesnis uz vandeni

bent

bent portretas
Vilniuje visi prekybos centrai užkrauti lenkiškais pieno produktais, kurie keliais centais yra pigesni už mūsų, bet nesitiki, kad mes su savo produktais pakliūtumėme į jų parduotuves ir dar tik keliais centais pigiau, bet jai visi tyli, tai išeina tenkina
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių