Quantcast

Pensijų fonduose – rekordiškai daug kaupiančiųjų

  • Teksto dydis:

Lietuvoje antros ir trečios pakopos pensijų fondų dalyvių skaičius pernai išaugo ir metų pabaigoje pensijas juose kaupė rekordiškai daug dalyvių. Sėkmingi metai buvo ir Lietuvoje viešai platinamiems kolektyvinio investavimo subjektams (investiciniams fondams), kurių turtas didėjo dėl sėkmingos investicinės veiklos ir pritrauktų naujų investicijų.

Kaupiančiųjų antros pakopos pensijų fonduose per metus pagausėjo bemaž 40 tūkst. (3,6proc.), 2014 metų pabaigoje šiuose fonduose pensijas iš viso kaupė 1,157 mln. dalyvių. Tai didžiausias antros pakopos pensijų fondų dalyvių skaičius nuo pensijų reformos pradžios, pranešė Lietuvos bankas.

"Pastaraisiais metais antros pakopos pensijų fondų dalyvių skaičius auga nuosaikiai, iš esmės dėl įsiliejančių į darbo rinką jaunuolių, kurie pasirenka kaupti privačiuose fonduose", - pranešime sakė Lietuvos banko Finansinių paslaugų ir rinkų analizės skyriaus vyresnysis specialistas Audrius Šilgalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manęs

Manęs  portretas
neįtkina tie visokio plauko kaupiamieji fondai.Kas gali paneigti(ačių profesoriau..)kad iš jų kiekvienas gali sugalvoti, tam tikru metu(po 20-30metų),susidėti čemodančikus ir dingti su galais?(panašūs atvejai buvo Braziaus laikais..)Kas tada man mokės geresnę pensiją?Norisi manyti kad vietoje to kad dabar išleisčiau sau tuos pinigus aš juos atiduodu galimiems sukčiams-aferistams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių