Quantcast

Paskutinė diena, kai kainos turi būti nurodytos dviem valiutomis

Antradienis – paskutinė diena, kai kainos turi būti nurodytos ir eurais, ir litais. Tačiau dauguma prekybininkų, atsižvelgdami į klientų pageidavimus, planuoja dar kurį laiką rašyti kainas ir litais.

Nuo antradienio taip pat nebebus stebima, ar kainos į eurus perskaičiuotos sąžiningai.

Kainas rašyti dviem valiutomis buvo privaloma pusę metų iki euro įvedimo ir pusmetį po to. Nors trečiadienį nurodymas rašyti kainas ir litais baigiasi, nemaža dalis prekybininkų žada tai daryti savanoriškai.

Anot jų,  tenka išgirsti klientų prašymų dar kurį laiką matyti dvi kainas, nes dalis gyventojų dar nepriprato skaičiuoti eurais.

Verslininkai sako, kad ir jiems nėra naudinga skubotai paslėpti sumas, nurodytas litais, nes vienu metu reiktų pakeisti labai daug etikečių. Tačiau viešbučiai ir maitinimo įstaigos greitai planuoja skelbti kainas tik eurais, nes jiems patogiau sumas nurodyti naująja valiuta.

Antradienį taip pat paskutinė diena, kai stebima, ar kainos į eurus perskaičiuotos sąžiningai. Iki šiol, remiantis Euro įvedimo įstatymu, verslininkai, suapvalinę kainas ne vartotojo naudai, buvo už tai baudžiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių