Quantcast

Paskola automobiliui: lietuviai renkasi 10 metų pilką „dyzelį“

  • Teksto dydis:

10 metų amžiaus, vokiškas pilkas „dyzelis“ su mechanine pavarų dėže – tai tipinis automobilis, kurį, imdami paskolą, įsigyja lietuviai. Tokius duomenis atskleidė specializuoto paskolų banko „Bigbank“ klientų, ėmusių paskolą automobiliui, apklausa.

Apklausa parodė, kad kiek daugiau nei pusė (51 proc. ) visų apklaustųjų, imdami paskolą automobiliui, įsigyja 10 metų ir „vyresnį“ automobilį, 39 proc. – 5-10 metų, 9 proc. – 1-5 metų ir tik 1 proc. – visiškai naują transporto priemonę.

Populiariausių automobilių markių viršūnėje – vokiški automobiliai, kuriuos renkasi beveik pusė (50 proc.) apklaustųjų. Antroje vietoje – japoniški automobiliai (20 proc. respondentų), trečioje – prancūziški (12 proc.). Toliau rikiuojasi vienodą balsų skaičių (po 8 proc.) surinkę JAV ir Švedijos gamintojų, o paskutinėje vietoje pagal populiarumą (2 proc.) – Čekijos gamintojų transporto priemonės.

Apklausos duomenimis, mėgstamiausia lietuvių automobilių spalva – pilka. Tokį automobilį, pasiėmę paskolą, įsigyja daugiau nei trečdalis (34 proc.) apklausos respondentų. Po jos seka juodos (25 proc.), mėlynos (22 proc.), baltos (8 proc.) ir žalios bei raudonos (po 4 proc.) spalvos automobiliai.

Populiariausias lietuvių automobilio kuro tipas vienareikšmiškai išlieka dyzelis (74 proc.), benzinas nuo jo gerokai atsilieka – tik mažiau nei penktadalis apklaustųjų (18 proc.) renkasi šiuo kuro tipu varomą automobilį. Benzino ir dujų derinį, imdami paskolą automobiliui, renkasi 6 proc., o elektra – 2 proc. apklaustųjų.

Kaip rodo apklausos duomenys, dažniausias su paskola įsigyjamo automobilio pavarų dėžės tipas – mechaninė (75 proc.). Transporto priemonę su automatine pavarų dėže renkasi ketvirtadalis (25 proc.). apklaustųjų.

„Apklausos duomenys rodo, kad lietuviai, imdami paskolą automobiliui, yra pakankamai konservatyvūs – renkasi patikimus, bet šiek tiek „pagyvenusius“ automobilius. Tai matyt lemia jų kaina – senesni automobiliai, natūralu, yra pigesni, o vidutinė paskolos automobiliui suma siekia apie 4000 EUR“, - sako banko „Bigbank“ Lietuvos filialo vadovas Rolandas Norvilas.

Minėtos apklausos metu apklausti banko „Bigbank“ klientai, ėmę paskolą automobiliui. Tarp jų – 63 proc. vyrų ir 37 proc. moterų nuo 21 iki 60 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Pilka pilka kur dairais....pilkai juodi dūmai iš senų trandalietų liejasi laisvai.

kvailystė

kvailystė portretas
Kvaila statistika. kai renkiesi ne naują automobilį, rinktis spalvą nėra šancų. Be to mums į Lietuvą daugiausia vežami pilkti automobiliai. O tai blogai. Gal tai atsitiktinumas, o gal ir kažkokių jėgų piktavalystė, tačiau pilka spalva veda žmones į depresiją, Kaip ir juoda. Be to šios spalvos mažiau pastebimos kelyje, todėl avarijų tikimybė su tokiu auto yra didesnė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių