Quantcast

Pasiūlymas dėl dujų jėgainės: S. Skvernelis parašė laišką Baltarusijos premjerui

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį pasirašė laišką Baltarusijos premjerui Sergejui Rumasui su pasiūlymu pakeisti Astravo atominę elektrinę į dujų jėgainę, kuriai dujos galėtų būti tiekiamos per terminalą Klaipėdoje ir planuojamą Lietuvos – Lenkijos dujotiekį.

„Premjeras pasirašė laišką Baltarusijos premjerui, kuriame pasiūlė apsvarstyti alternatyvas Baltarusijos atominei elektrinei“, – BNS sakė Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis.

Pasak jo, laiške atkreipiamas dėmesys į Klaipėdoje veikiantį suskystintų gamtinių dujų terminalą ir Lietuvą bei Lenkiją sujungsiantį dujotiekį, kuris turėtų pradėti veikti po poros metų.

„Jei būtų interesas, mes galėtume užtikrinti dujų tiekimą moderniai dujinei elektrinei, dujas galėtume tiekti mes per Lietuvą iš kitų šalių ar suskystintų dujų terminalo“, – teigė Vyriausybės atstovas.

Lietuva jau daugelį metų kritikuoja Astravo atominės elektrinės statybas 20 kilometrų nuo Lietuvos sienos. Jėgainę stato Rusijos korporacija „Rosatom“.

Pirmąjį reaktorių baltarusiai žada paleisti šiemet, antrąjį – kitąmet.

S. Skvernelis apie naują planą dėl jėgainės netikėtai užsiminė praeitą savaitę, o šį pirmadienį paskelbė jo detales. Anot Vyriausybės pranešimo, atsisakius branduolinės jėgainės projekto, daugiau kaip 60 proc. jau sukurtos infrastruktūros galėtų būti panaudota dujinei elektrinei.

Premjero kritikai teigia, kad planas yra nerealus nei techniškai, nei politiškai, ir sieja jį su S. Skvernelio dalyvavimu prezidento rinkimuose.

Iki šiol Lietuvos pareigūnai siekė sustabdyti projektą blokuojant elektros importą Europos Sąjungos (ES) lygiu, bet nesulaukė ES institucijų ir kitų valstybių paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laiškas

laiškas portretas
Jisai dar ir rašyti moka?

Juokdarys Skvernelis

Juokdarys Skvernelis portretas
Ko tik nepadarys vardan populizmo ir pigios reklamos. Dabar laikas Nausėdai rašyti peticiją.

pritariantis

pritariantis portretas
...pritariu visiems kas pries atomine prie Vilniaus.Sekmes pretendentui...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių