Quantcast

Nusprendė: už lifto remontą turi mokėti ir pirmų aukštų gyventojai

Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad žmonės, gyvenantys pirmuose daugiabučių aukštuose, privalo mokėti už lifto remontą. Jie gali būti atleisti nuo tokio mokesčio, tik jei tokį sprendimą priima visi namo gyventojai.

Teismas lifto eksploatacijos išlaidas turi padengti juo važinėjantys gyventojai, todėl pirmajame aukšte butus turintys žmonės nuo tokio mokesčio atleidžiami. Tuo metu išlaidas, susijusias su bendro naudojimo objektų išsaugojimu, gerinimu ar atnaujinimu padengia visi namo gyventojai, nesvarbu, ar tuo turtu naudojasi.

Tai reiškia, sugedus liftui, mokėti už jo remontą turi ir pirmųjų aukštų gyventojai. Tiesa, palikta galimybė atleisti šiuos žmones nuo mokesčio, jei taip nutaria visi namo gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventoja

gyventoja portretas
toki sprendima neprieme o sugalvojo.Priimti galima ,kai yra pagrysta,o cia sugalvojo.Liftas yra visu bendraturciu turtas,bet kokdel jei jis bendraturtis esu isbraukta is sios paslaugos kaip naudotoja ir gaveja,visiems sudarytos salygos i savo butu aukstus pakylti liftu,o man ne,kodel jie gali lifta lauzyti,draskyti ,vezti savo baldus,dezes...tersti, savo komforta tenkinti ir ne tik savo ,bet leista ir ju placiajai giminei ir draugu draugams naudotis pakylant i ju gyvenamus aukstus?O as i savo buta galiu tik laiptais lipti,liti ir temti savo baldus ant kupros....mano sveciai taip pat negali pakylti liftu i pirma auksta is kiemo.Negaliu lifto eksplotuoti per diena n kartu -lauzyti,gadinti,jungineti.Negalejau ir lifto 30m.gadinti,jungineti...,o dabar dar sugalvojo ,kad prie visu siu negeroviu dar ir sumokeciau as uz man svetimu zmoniu lifto lauzyma,gadinima kiekviena menesi po 40e.O vazinejantys n kartu per diena ,kad susimoketu mazaiu per pus.KAS per TEISMAI??

Jonas

Jonas portretas
Didesnio absurdo negali būti, kai turi mokėti už tai ,kuo nesinaudoji. Tai mūsų vyriausybė priėmė nutarimą Nr. 831 2015 08 05, o teismas juo ir vadovavosi. Ta vyriausybė dar paliko ir kažkokią landą žmonėms kiršinti. Gėda už tokį betikslįį lupikavimą ir nesąmoningą darbą.

viciunia

viciunia portretas
Kruglodurovai ir tiek.Bukumo viršune.Pirmo aukšto gyventojams TAS Del pirmo aukšto gyventoju galit išmontuoti,pasiimti tuos liftus,liftas reikalingas kaip zuikiui stop signalas.Jeigu aš nevažiuoju autobusu,funikulierium,troleibusu-tai už ju remonta irgi n e m o k u.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių