Quantcast

Nuo sausio vidutiniškai 20 eurų didėja pensijos

  • Teksto dydis:

Vidutinė senatvės pensija nuo sausio didėja apie 20 eurų - iki 287,6 euro. Tam šiemet reikės apie 167,4 mln. eurų  valstybės biudžeto lėšų. Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad 2018 metais pensijos galėtų didėti dar 23 eurais.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas sakė, kad pensijos nuo sausio 15 eurų didėja dėl buvusios valdžios numatyto pensijų indeksavimo, o 5 eurais - naujos valdžios iniciatyva.

Didesnes pensijas gaus apie 593 tūkst. senatvės pensininkų, 202 tūkst. netekto darbingumo arba invalidumo pensijų  gavėjų ir 7,4 tūkst. išankstinės pensijos gavėjų.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jei valstybės pajamos augs, pensijos dar 23 eurais galėtų didėti ir 2018 metais.

„20 eurų anksčiau laiko mes pradedame - ne politinį sprendimą darome, kas buvo rinkimuose numatyta - 40 eurų nuo kitų metų liepos, bet paleidžiame indeksavimo mechanizmą. Pagal tuos ekonomikos augimo rodiklius, kokie yra prognozuojami realūs, nuo 2018 metų sausio dar 23 eurais galėtų kilti pensijos. Bendra suma yra ta pati - 40 eurų“, - žurnalistams yra sakęs premjeras.

Vyriausybės nutarimo projekte nurodoma, kad pensijas numatoma didinti 2018 ir 2019 metais - atitinkamai 6,9 proc. ir 6,8 procento. 

„Valstiečiai“ yra žadėję iki 2017 metų liepos pensijas padidinti vidutiniškai 40 eurų, tokia galimybė numatyta ir Vyriausybės programoje, tačiau 2017 metų biudžete apie tai nekalbama. Finansų ministras Vilius Šapoka BNS yra sakęs, kad šio pažado įgyvendinimui reikėtų papildomai 120 mln. eurų.

Paskutinį kartą pensijos vidutiniškai 8 eurais didėjo nuo 2016 metų sausio, tam reikėjo papildomai apie 74 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininke

Pensininke portretas
Kokias kalba nesamones dauguma,kad padidino pensijas 20 euru. O juk rialiai pasidino 7%.Kieno didesne pensija tai padisejimas didesnis nei 20 euru. Pav.mano pensija buvo 160,19. O dabar 171,55. Tai vat. Ir kur gi tie 20 euru,kaip jie raso?O darbo stazo 31 metai. Kaip gyventi lietuvoj,jei sios pensijos net neuztenka susimoket ivairiems mokesciams.Pav.uz buta su renovacija reikia moket kas men.220-230 euru. Taigi prie musu valdzios neimanoma saziningam pilieciui net jokia egziztencija........ir t.t.

Pensininkas

Pensininkas portretas
Įdomu,kiek palengvės gyvenimas pensininko ,jeigu pensija buvo 124,-€ eurai,pridėjus 20,-€ eurų.Bus 144, - € ,pasityčiojimas iš žmonių.

Pilietis

Pilietis portretas
Pensijis turi būti indeksuotos,jeigu litais buvo 431,- litų,tai eurais turi būti 431,-€ euro.Ir nereikia aiškinti, kad nėra pinigų.Yra pinigų,veltėdžius atleiskite iš valstybinių įmonių,kurie yra tautos išlaikomi,darbingo amžiaus,stažo neužsidirbe.Tegul kurią verslą,darbo vietas.”Protingais” laiko save,reikia duoti galimybes pasireikštiTauta laukia kada bus sumažintas seimo narių skaičius,jų patarėjų seime per pyseė.Nereikia sėdinčių,reikia dirbačių žmonių .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių