Quantcast

Dyzelino ir benzino kainos: kas vyksta rinkoje?

  • Teksto dydis:

2018 metų sausio mėnesį buvo užfiksuotas stiprus degalų kainų šuolis, kurį lėmė Vyriausybės sprendimas nuo metų pradžios padidinti akcizą dyzeliniam kurui.  Pricer.lt degalų kainų tyrimas vasario mėnesį parodė, kad per mėnesį dyzelino kainos degalinėse toliau kilo, o benzinas pradėjo pigti.

Vasario mėnesį žaliavinė „Brend“ rūšies nafta biržoje atpigo 6,2 proc., o jos kaina buvo lygi tai, kuri fiksuota prieš metus - 2017 metų vasario mėnesį. Didmeninė dyzelino kaina, vienkartiniams sandoriams bendrovėje „Orlean Lietuva“, palyginus su sausio mėnesiu pigo -3,2 proc., o didmeninė benzino kaina faktiškai liko nepasikeitusi (-0,2 proc.).

Tyrimas atskleidė, kad ženklus didmeninės  dyzelino kainos pokytis (-3,2 proc.), kol kas didelės įtakos dyzelino kainai degalinėse nepadarė. Per mėnesį dyzelinas ir toliau brango  daugelyje degalinių. Brangimo  lyderis – degalinė „Algauda“, čia  kaina kilo 1,84 proc. Stipriausiai atpigo degalinėje „Neste“ – 0,71 proc., kuri pradėjo kainų mažinimo kampaniją ir sumažino ne tik dyzelino, bet ir benzino kainą. Vasario 8 dieną, tarp tyrime dalyvaujančių degalinių, pigiausiai dyzelino buvo galima nusipirkti Kaune, „Jozitoje“ (0,99 euro), Vilniuje – „Skule“ (1,07 euro). Brangiausiai dyzelinu prekiavo degalinės „Circle K“ (buvęs „Statoil“) ir „Viada“ (buvęs „Lukoil“), čia 1 litras dyzelino kainavo 1,166 euro ir 1,157 euro atitinkamai, per mėnesį kaina pakilo 2 centais.

Tyrimo metu užfiksuota, kad kainos stipriai skiriasi ir to paties pavadinimo degalinėje tame pačiame mieste. Vairuotojai turėtų būti ypač atidūs ir stebėti, kokios yra realios kainos jų pasirinktoje degalinėje, o ne koks yra bendras degalinių tinklo kainų įvaizdis. Užfiksuota, kad degalinėje „Circle K“ Geležinio Vilko gatvėje dyzelinas kainavo 1,138 euro, o to paties pavadinimo degalinėje A. Goštauto gatvėje – jau 1,166 euro.

Kitokia situacija rinkoje su pigiausio benzino kainomis. Per mėnesį labiausiai benzinas atpigo degalinėje „Neste“ (-4,96 proc.). Tyrimo metu pigiausiai A95 oktaninio skaičiaus benzinas kainavo degalinėje „Jozita“ – 1,09 euro, vilniečiai pigiausią benziną perka 5 centais brangiau – už 1,14 euro degalinėje „Skulas“. Brangiausiai tyrimo metu benzinas kainavo degalinėje „Circle K“ – 1,236 euro. Situacija nesikeičia, kaip ir anksčiau kauniečiai už degalus gali mokėti ženkliai pigiau nei vilniečiai.

Vasario mėnesio pigiausių degalų reitinge lyderiu išliko Kauno degalinė „Jozita“, kurioje tiek benzino, tiek dyzelino, tiek suskystintų automobilinių dujų kainos mažiausios. Vilniuje, kaip ir sausį, mažiausios kainos degalinėje „Skulas“. Degalai brangiausi degalinėje „Circle K“.

Daugiau informacijos apie reitingą ir kuro kainų tyrimą rasite pricer.lt.

Kainų palyginimo portalas pricer.lt degalų kainas užfiksavo 2018 metų vasario 8 dieną Vilniaus ir Kauno degalinėse. Pigiausių degalų kainų tyrimo metu buvo užfiksuotos visų degalų rūšių kainos, kuriomis prekiauja degalinių operatoriai. Išanalizavus duomenis, sudarytas degalinių kainų reitingas kiekvienai atskirai degalų rūšiai. Sudarant reitingą vertintos tik bazinės degalų pozicijų kainos: benzino A95, dyzelino ir suskystintų dujų kainos. Tyrime nevertinti degalų priedai, jų įtaka kainai, degalinių lojalumo programos bei nuolaidos su degalinės kliento kortele. Vasario mėnesio reitinge dalyvavo Vilniuje, Ukmergės-Geležinio Vilko gatvėse, bei šalia šios miesto arterijos esančios degalinės: „Circle K“, „Lukoil“, „Orlen“, „Neste“, „Stateta“, „Ecoil“, „Skulas“, „Algauta“ ir  Kaune  esantčios degalinės „Circle K“, „Neste“, „Skulas“ ir „Jozita“.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Fgd3Yx1jDuU&feature=youtu.be

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Arkli reik pirkti,jauciu

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Kai pirkau a/m varomą dyzelin kurasu buvo pigesnis už benziną per pus. Neva valstybė padarė nuolaidą žemdirbiams? Šioje valstybėje vien melas ir apgaulės. Fiziniams asmenims kainas sukėlė, o ūkininkams nuleido. Aijaijai kokia gera valstybė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių