Quantcast

Nerimauja, kad po reformos didėsiančias pajamas „suvalgys“ augančios kainos

Po mokesčių reformos padidėsiančios gyventojų pajamos neturėtų būti „suvalgytos“ augančių kainų, „Delfi TV“ konferencijoje pirmadienį sakė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Matosi tokie lyg ir prevenciniai pareiškimai, kad dėl įvairių sąlygų - lijo, buvo sausra, kažkuriame pasaulio krašte atsirado įtampos - iš karto, tarsi iš anksto apsidraudžiant, sakoma, kad tikrai atsiras našta, ir ji guls ant vartotojų pečių.

Manau, kad turime gana daug institucijų, kurios vykdo rinkos priežiūrą, įstatymuose numatytą kontrolę ir kurios privalo užtikrinti, kad tai nebūtų iš anksto suplanuoti susitarimai, ir ar pelno maržos realiai yra tokios, kokios skelbiamos, ar nėra užslėptų papildomų mokesčių kalbant apie prekybos centrus, kas susiję su tiekėjais“, - kalbėjo premjeras.

Jo teigimu, nekalbama apie kainų reguliavimą ar grįžimą prie planinės ekonomikos, tačiau įtaką esą galima daryti mokesčiais, įvairiomis lengvatomis, taip pat skatinant mažųjų prekybos centrų atsiradimą, spartinant maisto grandinės atsiradimą.

„Priemonių svarstome įvairiausių, susitikinėsime ir su verslo asociacijomis. Tačiau sakyti, kad kažkas atsitiko, ir naštą permesime tik vartotojui... mano galva, Vyriausybė gali daryti įtaką ir turi ją daryti“, - interviu „Delfi TV“ sakė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad skelbiama, jog dėl sausros mažesnis derlius augina grūdų supirkimo kainas, dėl to rudenį, tikriausiai, brangs miltai ir miltiniai gaminiai, o dėl brangstančių pašarų - ir mėsa.

ŽŪM yra prognozavusi, kad, užsitęsus sausringam laikotarpiui, vasarinių pasėlių derlius gali būti apie trečdalį mažesnis nei 2017 metais, o sausros stipriai paveiktose savivaldybėse - 50 proc. ir daugiau. Vidurio Lietuvoje vasarinių javų derlius prognozuojamas 15-20 proc. mažesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis.

Lietuvis. portretas
Atimti ir pasidalinti. Kažkur girdėta?

...

... portretas
Taip, progresiniai mokesčiai BŪTINI; dar REIKIA pareikalaut kad prekybininkai sumokėtų VISUS PVM, net ir už nurašytas prekes - mums niekas PVM negrąžina kai pakeliui į namus duona supelyt spėja (brrr tie karščiai).

Skaitytojas

 Skaitytojas portretas
Manau premjeras Saulius Skvernelis pasielgtų teisingai įvesdamas visiems prekybininkams progresinius pelno mokesčius.Atsirastų biudžete lėšų .gydytojų ir mokytojų atlyginimų padidinimui.Jei kokiam godžiam prekybininkui pajamos per valandą nesiektų penkiasdešimties tūkstančių nieko nenutiktų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių