Quantcast

Neeilinė galimybė moksleiviams atstovauti Lietuvai Europos konkurse

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankų asociacija (LBA) kviečia visas Lietuvos mokyklas dalyvauti Europos pinigų viktorinoje. Jos nugalėtojai laimės kelionę į Briuselį, kur savo jėgas galės išbandyti varžydamiesi su kitų šalių moksleiviais.

Europos pinigų viktorina – šiemet pirmą kartą net 30 Europos šalių vyksiantis konkursas, kurio tikslas – skatinti bei gerinti 13–15 metų vaikų finansinį raštingumą.

Kiekvienoje iš šalių klasės (ar jų atstovai) kviečiamos užsiregistruoti tarpusavio nacionalinėms varžyboms, kurios vyks kovo mėnesį. Sumaniausia ir aktyviausia klasė, geriausiai ir greičiausiai atsakiusi į 10-15 klausimų, bus paskelbta nacionalinio turo nugalėtoja. Du šios klasės moksleiviai jau gegužės 8 d. vyks į Briuselį, kur atstovaus šaliai Europos finaliniame ture. Čia moksleivių taip pat lauks įspūdinga programa, suteikianti galimybę keistis patirtimi su moksleiviais iš kitų Europos šalių, susipažinti su Briuseliu bei įgyti naudingų žinių apie ES.

Europos finalinio turo nugalėtojai bus apdovanoti net 3.000 Eur čekiu, kurį mokykla galės skirti bet kokiam pirkiniui ar projektui finansiniam raštingumui stiprinti.

„Tai puiki galimybė parodyti Europai kokie entuziastingi, žingeidūs ir azartiški esame. Tiesa, finansinis raštingumas vis dar yra ta sritis, kurioje būtina pasistiebti. Ir šis klausimas aktualus ne tik Lietuvoje, bet visoje Europoje. Šalies švietimo sistemoje pasigendama svarbos suvokimo ir tinkamo dėmesio šiai sričiai, bet lygiai taip pat daug kas priklauso ir nuo pačių noro siekti geresnių rezultatų. Juk finansinis išprusimas, visų pirma, yra dėl mūsų pačių gerovės – kad „laviruoti“ gyvenimo keliuose būtų lengviau. Tikimės, šis visoje Europoje vyksiantis interaktyvus konkursas bus puiki paskata, kuri įlies daugiau entuziazmo ir noro domėtis finansais“, – pastebi LBA prezidentas Mantas Zalatorius.

Lietuvos bankų asociacija suteikia galimybę nacionalinių turų nugalėtojams dalyvauti Europos finaliniame ture apmokėdama kelionės ir apgyvendinimo išlaidas dviem moksleiviams ir lydinčiajam asmeniui (mokytojui ar vienam iš tėvų).

Visą informaciją apie konkursą, dalyvavimo sąlygas galima rasti jau šiandien startavusiame puslapyje: www.europeanmoneyquiz.lt

Europos pinigų viktoriną organizuoja Europos bankų federacija kartu su nacionalinėmis bankų asociacijomis. Viktorina vyks šių šalių mokyklose: Albanijoje, Austrijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Čekijos Respublikoje, Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Islandijoje, Airijoje, Italijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Lichtenšteine, Liuksemburge, Juodkalnijoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Lenkijoje, Portugalijoje, Serbijoje, Slovakijos Respublikoje, Slovėnijoje, Ispanijoje, Švedijoje ir Jungtinėje Karalystėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių