Quantcast

Naujausi duomenys: 36 proc. pensininkų Lietuvoje patiria skurdo riziką

Lietuvoje skurdo riziką 2017 metais patyrė 36,7 proc. pensininkų, rodo naujausi Eurostato duomenys.

Anot statistikos, Estijoje tokių žmonių yra apie 46 proc., Latvijoje – 44 proc., o Bulgarijoje – 32 proc.

Lietuva taip pat yra viena iš šalių, kurioje rizika moterims pensininkėms patirti skurdą yra 16 procentinių punktų aukštesnė nei vyrams. Estijoje šis skirtumas siekia 19 procentinių punktų, Bulgarijoje ir Latvijoje – po 15 procentinių punktų.

Tuo metu mažiausią skurdo riziką patiria pensininkai Prancūzijoje – 7 proc., Slovakijoje – 8 proc., Danijoje, Vengrijoje ir Liuksemburge – po 9 proc. pensininkų.

Vidutiniškai ES skurdo riziką patiria 14,2 proc. pensininkų.

Skurdo rizikos riba parodo asmenų dalį, kurių ekvivalentinės piniginės disponuojamosios pajamos yra mažesnės už skurdo rizikos ribą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
JAU BEVEIK 30 NEPRIKLAUSOMYBĖS METŲ.TARYBINIŲ LAIKŲ PENSININKŲ BEVEIK NĖRA,O PRIAUGĘ,TAI GALĖJO UŽSIDIRBTI,O NE IEŠKOTI PAŠALPŲ,TIE PAŠALPINIA-PENSININKAI,TAI TIK TINGINIAI,ŽURNALISTAI,BESISKUNDŽIANČIŲ PAKLAUSKIT,KĄ JIE VEIKĖ JAUNYSTĖJE,KAD NEUŽSIDIRBO,NEREIKIA MOKĖTI PAŠALPŲ NEI VIENAM DARBINGAM ŽMOGUI,PADĖTI PAŠALPOMIS GALIMA TIK VISIŠKAM INVALIDUI IR DAUGIAVAIKIAMS,KITI TURI DIRBTI,

melas

melas portretas
o kitame straipsnyje visa gerkle rekia ekonomikos kilimas pats didziausias ekonomika ir valdzia pasitikejimas didziausias tai teisybe spekit is dviju kartu

pensininkė

pensininkė portretas
Kiek jie gali stenėti ir dejuoti.Gauna pensiją.Kas turi proto,taupus ,paskaičiuoja ir užtenka.Bomžam sunku, bet ir tie gauna nemokamai sriubos ir duonos.Jaunimui tai labai sunku.Atlyginimai maži, darželiai brangūs,stogo virš galvos neturi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių