Quantcast

Murmansko teismas nurodė iš naujo įvertinti areštuoto Lietuvos laivo laimikį

  • Teksto dydis:

Rusijos Murmansko teismas nurodė pakartoti sulaikyto Lietuvos žvejybos laivo „Jūros vilkas“ laimikio vertinimą, o sprendimą administracinėje byloje dėl žvejybos taisyklių pažeidimo žada skelbti kitą savaitę.

Rusijos Murmansko teismas nurodė pakartoti sulaikyto Lietuvos žvejybos laivo „Jūros vilkas“ laimikio vertinimą, o sprendimą administracinėje byloje dėl žvejybos taisyklių pažeidimo žada skelbti kitą savaitę.

„Teismas patenkino mūsų prašymą dėl pakartotinės produkcijos vertės ekspertizės. Posėdis perkeltas į gruodžio 26-ąją“, - BNS sakė laivo savininkų „Arctic Fishing“ advokatas Vladimiro Odiagaila.

Jis informavo, kad kitą penktadienį teismas turėtų paskelbti galutinį sprendimą.

Anot advokato, sprendimas atlikti nepriklausomą laivo sužvejotų krabų laimikio įvertinimą byloje „yra geras ženklas“, kuris gali turėti reikšmės gresiančios baudos dydžiui.

Pasak advokato, vertinimą turėtų atlikti nepriklausomi Murmansko ekspertai.

Spalio 23 dieną po Murmansko teismas sumažino pradžioje paskirtą 113 mln. rublių (5,2 mln. litų penktadienio kursu) užstatą už laivo paleidimą iki 36,6 mln. rublių (1,7 mln. litų), tačiau laivo savininkai priėmė sprendimą palaukti, kol baigsis administracinė byla.

Apkaltinusi neteisėta krabų žvejyba jos išskirtinėje ekonominėje zonoje, Rusija laivą sulaikė rugsėjo mėnesį.

Kaip pranešė Lietuvos Žemės ūkio ministerija, Žvejybos šiaurės rytų Atlante komisija (angl. NEAFC) Lietuvai ir kitoms šalims laiku nepateikė informacijos apie pasikeitusias Rusijos išskirtinės ekonominės zonos ribas jai pasirašius dvišalį susitarimą dėl žvejybos su Norvegija. Ministerijos teigimu, būtent dėl to, kad nežinojo apie pasikeitusias ribas, Lietuvos laivas „Jūros vilkas“ galėjo jas peržengti.

Dėl susidariusios situacijos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė kreipėsi į Europos Komisiją, prašydama, kad NEAFC prisiimtų atsakomybę, tačiau į šį prašymą kol kas nėra sureaguota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FAKTAS

FAKTAS portretas
Kai Rusijoje trūksta žuvies, būtina kiekvieną kilbuką suskaičiuoti, nes po Rusiją klaidžioja bado šmėkla.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių