Quantcast

Mirusių pensininkų paveldėtojams grįžta viltis sulaukti kompensacijų

  • Teksto dydis:

Iki 2014 metų gegužės mirusių pensininkų paveldėtojams grįžta viltis sulaukti per krizę sumažintų senatvės pensijų kompensavimo.

Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti beveik pusšimčio parlamentarų parašais paremtą Povilo Urbšio Valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų kompensavimo įstatymo pataisą ir prie jos grįš pavasarį, kai ją apsvarstys komitetai.

Už tai balsavo 54, prieš - 4, o susilaikė 43 parlamentarai.

„Šis (...) variantas buvo derintas su „Sodros“ vadovu, būtent yra jo pasiūlytas variantas (...). Man atrodo, mes tikrai turime gerą progą atkurti tą socialinį teisingumą dėl pensininkų artimųjų, kurie šiandien jaučiasi diskriminuojami“, - pristatydamas pataisą, teigė P.Urbšys.  

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas tokią pataisą jau yra apsvarstęs ir jai nepritaręs, o svarstydami kitų metų „Sodros“ biudžetą, parlamentarai atmetė Jurgio Razmos siūlymą numatyti lėšų šioms kompensacijoms. 

Seimas birželį leido išmokėti kompensacijas tik dirbusių ir mirusių senatvės bei valstybinės pensijos gavėjų paveldėtojams. Tačiau kitų mirusių senatvės pensininkų paveldėtojai tokios teisės negavo.

„Sodros“ duomenimis, kompensacijų nesulaukė 167 tūkst. pensininkų - jie mirė iki 2014 metų gegužės 22 dienos, kai įsigaliojo įstatymas dėl kompensacijų.

2016 metais per krizę sumažintų pensijų grąžinimui numatyta 105 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savas

savas portretas
viltis durniu motina tegu grazina kubiliaus pavogtas pareigunu pensijas kuriu musu teisingi teismai negrazina nors teisejai sau grazino viska o kiti juk ne ju kastos pareigunai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių