Quantcast

Vyriausybė nepritarė ministrės siūlymui perdirbėjų nuostolius kompensuoti iš biudžeto

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nepritarė Žemės ūkio ministerijos siūlymui pieno ir mėsos perdirbėjams, nukentėjusiems dėl Rusijos sankcijų, praradimus kompensuoti biudžeto lėšomis.

„Mes negalime teikti valstybės finansinės pagalbos iš savo biudžeto“, - žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Anot premjero, jį nustebino tai, kad perdirbėjai, naudodamiesi Rusijos sankcijų pretekstu ketina mažinti pieno supirkimo kainas atbuline data. Tačiau jis teigė, kad siekiant padėti augintojams, paankstintos avansinės tiesioginės žemės ūkio išmokos.

„Galiu pasakyti, kad mes truputį buvom priblokšti, kai pienininkai pradėjo išsiuntinėti raštus pieno gamintojams, kad sumažina kainą netgi atbuline data. Tikimės, kad rytoj pokalbių su pieno perdirbėjais metu vis dėl to kalbėsime, kad tokie žingsniai nebūtų daromi ir noriu pasakyti, kad mes esame numatę ir šiandien priėmėm sprendimą padėti mėsos ir pieno gamintojams, atkeliant mokėjimus iš 2015 metų į 2014 metus“, - teigė ministras pirmininkas.

A.Butkevičius teigė, kad valdžia, derėdamasi su Europos Komisija, pirmiausia sieks gauti paramą gamintojams, o ne perdirbėjams.

„Toliau mes kreipsimės į Europos Komisiją (...) dėl tam tikrų nuostolių padengimo iš Europos Sąjungos lėšų ir tikrai mes čia dirbsim aktyviai, tikiuosi, kad gausim lėšas, stengsimės išsiderėti. (...) Mes orientuojamės pirmiausiai ne į perdirbėjus, o į Lietuvos pieno ir mėsos gamintojus“, - sakė premjeras. Tačiau jis kol kas nekalbėjo, kokio dydžio pagalbos Lietuva gali sulaukti.

Ministerija savo ruožtu siūlė, kad, tikintis susitarti su Europos Komisija dėl paramos pieno ir mėsos gamintojams, kol kas jie būtų remiami iš biudžeto.

„Aišku, ne visus gal praradimus, bet mes siūlome, kad 30 centų pieno kainos kompensuoti, nes bijom galbūt jeigu didesnę pasiūlysim kiti gali specialiai numušti, bet kad dalį vis tik tų nuostolių kompensuoti kiekvienam pieno tiekėjui ir apie 1,5 lito už superkamą mėsą“, - trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė teigia, kad pieno ir mėsos perdirbėjams, nukentėjusiems dėl Rusijos sankcijų, praradimai gali būti kompensuoti biudžeto lėšomis.

„Aišku, ne visus gal praradimus, bet mes siūlome, kad 30 centų pieno kainos kompensuoti, nes bijom galbūt jeigu didesnę pasiūlysim kiti gali specialiai numušti, bet kad dalį vis tik tų nuostolių kompensuoti kiekvienam pieno tiekėjui ir apie 1,5 lito už superkamą mėsą“, - trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė V.Baltraitienė.

Anot jos, taip pat ketinama paankstinti avansines tiesiogines žemės ūkio išmokas - joms šiemet reiktų 115 mln. litų.

V.Baltraitienė teigė, kad kol kas neaišku, kiek Lietuva gaus paramos iš Europos Komisijos, todėl ir siekiama praradimus kompensuoti biudžeto pinigais.

„Europos Sąjunga konkrečiai kiek skirs paramos tikrai šiandien nežinome, kol kas šneka tiktai apie augalininkystės ir sodininkystės sektorių, apie pieno, mėsos sektorius kol kas nėra jokios informacijos, kad bus skirta parama ar kompensuoti nuostoliai“, - aiškino ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

7777

7777 portretas
1998 metais dauguma tie, kurie pirmieji pradejo versla bankrutavo,isvaziavo i vakarus ,kitas salis,niekas jiem nepadejo.Tiesiog kiekvieno verslininko asmeninis reikalas jo verslas,prie ko cia valstybe....nepasiseke,benkrutuoji ,nepakeiciamu nera...Valstybes lesas privalo paskirstyti tiem, kuriem labiausia reikia... Kada pagaliau bus sumazintas Kauno miesto avivaldybes lizdas savu,kada bus sumazinta seimo nariu ir ju patarju skaicius ir t.t...Kada baigsis islaikytiniai tie,kurie gali dirbti ,kurti ir amzius dar leidzia tai daryti.Bjauriausi islaikytiniai sedintys savivaldybese,seime...

Safyras

Safyras portretas
Kuo skiriasi tas, kuris augina gyvulius ,vaisius , daržoves nuo tų , kurie tik parduoda? Jei esi versle, tai turi viską žinoti ir apie pelną ir apie galimus nuostolius? Bet juk politikai ir jų atstovai sėdi Vilniuje, tai ir kurie visokius planus, kaip tik iš bendro katilo kuo daugiau pasemti, kad užtektų sau ir savo reklamai...Juk apie smulkų verslą niekas negalvoja, nes jis neturi tiek atliekamų pinigų, kad būtų ir vilkas sotus ir avis sveika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių