Quantcast

Vyriausybė: nuo spalio – 9 proc. PVM šildymui

  • Teksto dydis:

Vyriausybė nutarė laikinai - kad nuo spalio iki gruodžio pabaigos - grąžinti 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą šildymui.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė tokiam Finansų ministerijos siūlymui. Sprendimui dar turi pritarti Seimas.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduoti Rima Baškienė BNS sakė, kad Vyriausybei pritarus, pataisa Seimui gali būti pateikta jau ketvirtadienį arba vėliausiai - kitą antradienį. Trečiadienį jas apsvarsčius komitetuose, kitą ketvirtadienį jos galėtų būti priimtos.

„Ypatingos skubos nebus, bet paprasta skuba bus, nes nuo spalio turi įsigalioti, o reikia palikti laiko prezidentei jas pasirašyti,“ - BNS sakė R.Baškienė.

Vyriausybė anksčiau yra pasiūliusi, kad nuo kitų metų sausio šildymui būtų taikomas 15 proc. PVM. Šis pasiūlymas Seimui bus teikiamas kartu su kitų metų biudžeto projektu.

Valdančiųjų „valstiečių“ požiūriai su koalicijos partneriais ir opozicija kiek skiriasi - socialdemokratai ir konservatoriai pasisako, kad 9 proc. lengvata liktų ir kitais metais.

Skaičiuojama, kad 15 proc. PVM tarifas šildymui valstybės pajamas sumažins 24 mln. eurų, 5 proc. PVM visiems nekompensuojamiems receptiniams vaistams, knygoms, keleivių vežimui - dar 24 mln. eurų. Šiuos praradimus iš dalies kompensuos iki 15 proc. padidintas PVM viešbučiams - dėl to planuojama gauti 7 mln. eurų papildomų pajamų.

Šildymui nuo birželio taikomas įprastas 21 proc. PVM tarifas. Liepos pradžioje valdantieji „valstiečiai“ sutiko su konservatorių siūlymu grąžinti lengvatą mainais į pastarųjų paramą urėdijų reformai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be zodziu

Be zodziu portretas
Planuoja kitu metu perteklini biudzeta,o nori nuo nauju metu padaryti ne 9% o 15% sildymui PVM tarifa.Nu,dar tokiu gnidu lietuva nemate.Dar jie sneka apie kova su skurdu,gal mes tikrai issirinkom psichinius ligonius,kito paaiskinimo neturiu.

...

... portretas
Už PRIVERSTINĘ 'paslaugą' turi būt NULINIS PVM.

sakes

sakes portretas
kada tas cirkas baigsis, koks skirtumas iš ko daugini, svarbu ką , jei šildymas nebus sutvarkytas taip kaip vanduo dujos ir elektra pasilikite desertui ir tą PMV, ar įgyvendinote ES direktyvą šildymo kiekvienam vartotojui po apskaitą /skaitiklį, kad mokėti už už kiek suvartoji, o ne viduržiemį langus atidarai arba dantimis kalenį bet vis tiek moki kaip visis? maudo tautiečius kaip vaikus, bet ir vaikai aritmetiką mokosi, na šakės ne kitaip auksiniai miltai, auksinis šildymas, reguliuoja kas ir kaip nori, žodžiu nueini i remi,max ar lidą, duonos kepaliuko, o tau krauna pina vežimėlį ir dar sako atvešim furą- apmokėk, nes kitaip negali, ne cirke populiariausi klounai, bet cirkui išvažiavus nekvalifikuoti liko ir spėkit kur sulindo arba kur išrinkom? BET KAS JUOS RINKO???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių