Quantcast

Vyriausybė nepritaria, kad vaiko pinigus gautų daugiau šeimų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė posėdyje trečiadienį patvirtino neigiamas išvadas pataisoms, pagal kurias vadinamuosius vaiko pinigus gautų daugiau šeimų.

Vyriausybė siūlo Seimui nesvarstyti pataisos, kad šeimos, auginančios ar globojančios tris ir daugiau vaikų, gautų po 15,2 euro per mėnesį. Be to, siūloma nesvarstyti pataisos, numatančios daugiau nei dukart pakelti kartelę šeimų pajamoms, į kurias atsižvelgiama skiriant vaiko pinigus.

Išvadą rengusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pažymi, kad šių Seime svarstomų įstatymų projektų nuostatoms įgyvendinti reikėtų papildomų biudžeto lėšų.

„Nors šalies ekonominė būklė gerėja, tačiau dar nėra pakankamai stabili“, - sakoma išvadoje.

Joje žadama, kad Vyriausybė pati pasiūlys Seimui „veiksmingiausiai ir ekonomiškiausiai minėto įstatymo teisinio reguliavimo tikslą leisiančias pasiekti priemones“.

Seimas po pateikimo yra pritaręs Išmokų vaikams įstatymo pataisoms, kurias pateikė „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava. Jeigu Seimas priimtų jo projektą, pinigai - 15,2 euro - būtų mokami vaikams iš daugiavaikių šeimų nuo 2 metų iki 18 metų, nevertinant per mėnesį gaunamų pajamų.

Seimas taip pat yra priėmęs svarstyti grupės parlamentarų siūlomas pataisas, kuriomis norima į 2009 metų lygį iš dalies atstatyti vaiko pinigus ir juos skirti daugiau šeimų. Parlamentarai siūlo tėvams, kurių pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 4 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžiai - tai yra 408 eurai (dabar VRP - 102 eurai), vaiko pinigus mokėti pusmečiu ilgiau negu dabar - ne iki 2, o iki 2,5 metų. Iki šiol didesni vaiko pinigai mokami tėvams, kurių pajamos neviršija 1,5 VRP - 153 eurų. Pakeitimais siūloma didesnius vaiko pinigus - 0,75 bazinės socialinės išmokos (BSI, dabar ji yra 38 eurai), arba 28,5 euro skirti vaikams iki 2,5 metų.

Iki 2012 metų 15 eurų per mėnesį mokėti visiems vaikams iki 18 metų, tačiau atsižvelgiant į tėvų pajamas - jos neturėjo viršyti 153 eurų vienam asmeniui. Dabar už vaikus iki 2 metų mokama 28,5 euro, nuo 2 iki 7 metų - 15,2 euro, o vaikai iki 18 metų yra remiami, tik jeigu auga gausiose šeimose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
tai , kad mūsų vyriausybė , kaip sutvarkyti vaikų aprūpinimo sistema juos auginant , vėl nusisuko nuo vaikų problemos, ,lengva ranka viską užsuko ,nes nesugeba kontroliuoti :šeimynų ,vaikų namų ,globėjų ,arba atvirkščiai ,geriau ginklų prisipirkti ,nei finansuoti vargstančias šeimas _______alkanų vaikų daugės ,nes lietuvoje gyventi gera tik partijoms ,kurios pačios sau prisiskiria finansavimą ,,,,sėkmės , skęstančiojo pačio reikalas gelbėtis ,,,todėl netiesdami vienas kitam rankoms ,tik pastumiam į bedugnę ,,,,,

niekšybė

niekšybė portretas
Teisingai , kam tų vaikų, juk svarbiausia kad gerai aprūpinti , sotūs ir dar labai saugūs būtų seimūnai.Tokie gražučiai, įmitę su lexsusais...

Juk

Juk portretas
O kam reikia tu vaiku?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių