Quantcast

Per metus bus galima dirbti 180 val. viršvalandžių

  • Teksto dydis:

Ateityje bus galima dirbti iki 180 valandų viršvalandžių per metus - 60 valandų daugiau nei dabar, o už juos, skirtingai nei šiuo metu, bus mokama papildomai. Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas, baigęs svarstyti naujo Darbo kodekso projektą, pritarė visoms naujoms darbo sutarčių rūšims, išskyrus nenustatytos apimties.

Be to, komiteto nuomone, turi likti vadinamieji „mamadieniai“ ir „tėvadieniai“ bei galimybė tėvams dalyvauti rugsėjo 1-osios šventėje, pranešė Seimo komitetas.

Jei siūlymams Seime bus pritarta, Darbo tarybos darbdavio iniciatyva bus kuriamos visose darbovietėse, kur dirba 20 ir daugiau žmonių, o jei daugiau nei pusė darbuotojų priklauso profesinėms sąjungoms, tarybų funkcijos būtų perduotos profesinėms sąjungoms. 

Darbo tarybos informuotų ir konsultuotų darbuotojus, įtraukiant juos į darbdavio sprendimų priėmimą. Jei darbuotojų yra mažiau negu 20, tai atliktų darbuotojų išrinktas patikėtinis.

Komitetas pritarė, kad kolektyvinėse derybose darbuotojams gali atstovauti tik profesinės sąjungos ir kad galiotų atskiras Profesinių sąjungų įstatymas.

Šią savaitę surengtuose šešiuose komiteto posėdžiuose dalyvavo profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų atstovai. Galutinė išvada Darbo kodekso projektui kol kas neparengta, nes kai kuriuos straipsnius dar būtina patikslinti. Toliau projektas bus svarstomas sausio 20 dieną.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos vadovė Gražina Gruzdienė anksčiau yra sakiusi, kad problemų dėl viršvalandžių kyla tose įmonėse, kur nėra profsąjungų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vergija

Vergija portretas
Galutinai iteisino vergoja, o jus toliau tylit, nekovojat uz savo tesises, neibat i garves. Geriausiu atveju sia pareiga perleidziat papirktom profsajungu organizacijom. Kuriod tik dirbanciju garo nuleidimo priemonė, dorbančiūjų teisių gynimo imitacija.

666

666 portretas
valstybės priešai rūpinasi bedarbyste ir kaip daugiau pakenkt lietuvai

patyres

patyres portretas
na va ir naujas fokusas darbo metu trukmne gaunasi 13 men nes vidutini menesi darbo valandu yra 172h. aciu seimui kad prailgino laza . kad sudare galimybes toliau vergaut. manau galejo kazkam bent pavest kontrpliuot tuos virsvaladzius . o dabar dirbsi ir ne kosesi. jei atvaziuos patikrint sakys kad cia tik sita menesi virsvaladziai . pinigu niekad daugiau nemoka.pats skaiciuju algas zmonem tai menesio gale kam gaunasi visrsvaladziai paprastos valandos ikainis yra sumazinamas kad alga nepadidetu. tai vadinasi lojalumu darbdaviui
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių