Quantcast

Malšindami troškulį lietuviai tampa vis išrankesni

  • Teksto dydis:

Apie šylančius orus ir nenumaldomai artėjančią vasarą praneša ne tik kylantys termometrų stulpeliai, bet ir iki 70 proc. padidėję gazuoto ir negazuoto vandens pardavimai. Prekybininkai pastebi, kad Lietuvos gyventojai ne tik pirmenybę teikia gazuotam vandeniui, bet ir tampa jam vis išrankesni. Visgi renkantis vandens skonį, lyderio pozicijų neužleidžia citrinos skonio vandens gėrimai.

„Įvairių rūšių vandens pardavimai į viršų šokteli vos pradžiuginus pirmiesiems šiltesniems saulės spinduliams, tačiau ypatingai išauga užklupus karščio bangoms. Tuomet vanduo tampa nepamainoma alternatyva norintiems atsigaivinti ir atsiduria gyventojų prekių krepšeliuose. Be to, pastebime, kad pavasarį kinta nuperkamo gazuoto ir negazuoto vandens santykis. Pastarojo dalis išauga, tačiau daugiau nei pusę viso nuperkamo vandens vis tiek sudaro gazuotas. Panašu, kad lietuviai jį tiesiog mėgsta labiau“, – sako prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovė B. Čaikauskaitė.

Rinkdamiesi gėrimą – domisi jo sudėtimi

Prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovė pažymi, kad net ir rinkdamiesi vandenį, lietuviai tam skiria nemažai laiko ir ant pakuočių surašytas jų sudėtis nagrinėja taip pat atidžiai, kaip ir bet kurių kitų produktų. Be to, dažnas pirkėjas jau turi savo mėgstamą vandens rūšį ir parduotuvių lentynose ieško tik jos.

„Pirkėjai atkreipia dėmesį į parduodamo vandens maistines ir vertingąsias savybes. Pastaruoju metu tapo populiarios mineralų ir vitaminų junginiais praturtintos vandens rūšys. Lietuviai taip pat mėgsta įvairiais skoniais pagardintą vandenį. Pats populiariausias ir nepralenkiamas šioje kategorijoje – vanduo su citrina. Taip pat šiltuoju metų laiku noriai perkamas braškių, žaliųjų citrinų ir greipfrutų skonio vanduo“, – teigia B. Čaikauskaitė.

Renkasi limonadus su mažesniu cukraus kiekius

Prekybos tinklo atstovė pastebi, kad dažniausiai gyventojai vandenį perka 1,5 l talpos buteliuose, tačiau didesnių apsipirkimų metu ar vykdami į išvykas neretai renkasi ir keleto butelių pakuotes arba vandenį perka didelėse – 5 l – talpose.

„Karštomis dienomis labai populiarūs tampa ir maži vandens buteliukai, dėl kurių gyventojai į parduotuves neretai užsuka tiesiog eidami pro šalį, keliaudami į darbus ar eidami pasivaikščioti“, – sako B. Čaikauskaitė.

Prekybos tinklo atstovė atskleidžia, kad sušilus orams gyventojai gerokai dažniau renkasi ir įvairius limonadus, tačiau dažnas ieško ir alternatyvų jiems.

Šiuo periodu taip pat nemažai nuperkama giros, ir šaltos arbatos gėrimų, taip pat auga susidomėjimas lietuviška sula. Be to, rinkdamiesi limonadus, lietuviai vis dažniau ieško turinčių mažiau kalorijų bei cukraus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių